Πολιτική

Σύνθεση νέας κυβέρνησης: Διαγράφτηκαν από το ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη

Σύνθεση νέας κυβέρνησης: Διαγράφτηκαν από το ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη
Σύνθεση νέας κυβέρνησης: Τέλος από το Κίνημα Αλλαγής οι δυο υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύνθεση νέας κυβέρνησης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα ορκιστεί αύριο στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση παραλαβή των υπουργείων. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, εκ των οποίων τα 18 είναι υφυπουργοί και οι 3 υπουργοί.

Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Οι δύο τελευταίοι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του Κινήματος Αλλαγής, διαγράφονται από μέλη του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Λίνα Μενδώνη ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, καθώς από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιστρέφει σε ένα υπουργείο (Προστασίας) που γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί, και που επί των ημερών του η αστυνομία σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με κορυφαία τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη. Θα αναλάβει να υλοποιήσει τον κεντρικό στόχο της ΝΔ να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την εφαρμογή της κατάργησης του ασύλου ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κίνημα Αλλαγής: “Κυβέρνηση μαμούθ. Θα την κρίνουν οι πολίτες”

Κυβέρνηση «μαμούθ» χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι θα κριθεί για το έργο της από τους πολίτες. Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της από τους πολίτες. Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, υπερασπίζοντας με σθένος τα λαϊκά συμφέροντα. Η κυβέρνηση μαμούθ του κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει και μεταγραφές, που αποδεικνύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μιμείται τις πρακτικές του κ. Τσίπρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments