Ελλάδα

Τζιτζικώστας για Χαλκιδική: “Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων”

Τζιτζικώστας για Χαλκιδική: “Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων”
Τζιτζικώστας για Χαλκιδική: Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τζιτζικώστας για Χαλκιδική: Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία στη Χαλκιδική εξέφρασε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δυστυχώς θρηνούμε θύματα και η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε όλους τους αρμόδιους να εργαστούν για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, κάτι το οποίο είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Χαλκιδική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επίσης, επισήμανε και στη νέα κυβέρνηση πως απαιτείται συνεργασία όλως των πλευρών, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας από μηδενική βάση.

«Η Περιφέρεια, η Αυτοδιοίκηση, η Πολιτική Προστασία, οι Αρχές και η Πολιτεία κινητοποιήθηκαν άμεσα και είναι διαρκώς σε συνεργασία και συνεννόηση, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα» είπε. Σχετικά με το μέγεθος και την ένταση της κακοκαιρίας τόνισε: «η κακοκαιρία ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα και είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως με ανακοινώσεις της Περιφέρειας.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή πριν καν αρχίσει το φαινόμενο και η επέμβασή του ήταν άμεση». Δίνοντας την εικόνα της σφοδρότητας του φαινομένου, σχολίασε ότι σε Σιθωνία και Κασσάνδρα έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί, οι άνεμοι έπνεαν με ένταση άνω των 11 Μποφόρ και η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Τα προβλήματα, άλλωστε, που δημιουργήθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα πλημμυρικών φαινομένων, αλλά προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, τον ανεμοστρόβιλο και την απίστευτη ένταση του φαινομένου.

Σαράντα μηχανήματα και περισσότερα από 100 άτομα συνδράμουν στο έργο Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και δήμων

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου σαράντα μηχανήματα έργου και περισσότερα από 100 άτομα προσωπικό της Περιφέρειας συνεχίζουν από χτες να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και των δήμων, με σκοπό να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα στη Χαλκιδική. Περίπου στο σύνολο του οδικού δικτύου οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί πλέον, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και στην περιοχή της Ποτίδαιας, όπου έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δικτύων, ενώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης των πολιτών (λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να γίνει διανομή νερού από ιδιώτες στους Δήμους όπου υπάρχει πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε άμεσα το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κήρυξε το νομό Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τέλος, με εντολή του Περιφερειάρχη, από το πρωί 15 συνεργεία της Περιφέρειας κάνουν εκτενή καταγραφή στις ζημίες, κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής, προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να γίνει η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments