Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας: “Όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα”

Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας: “Όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το υπουργείο Παιδείας στις 9 το πρωί ρίχνοντας και τη... σπόντα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το υπουργείο Παιδείας είναι το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε στην είσοδο η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας έκανε έναν θερμό εναγκαλισμό στην Nίκη Κεραμέως και γυρίζοντας προς τους δημοσιογράφους είπε χαμογελώντας: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα».

Ο λόγος, όμως, για τον οποίο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αυτοπροσώπως τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι άκρως συμβολικός ως προς τις προτεραιότητές του. Στην Παιδεία δεν είναι μόνο η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή και θα αφορά στο επιτελικό κράτος, αλλά και τα πρότυπα σχολεία,η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κτλ.

Ενώ, από την άλλη πλευρά, η Ψηφιακή Διακυβέρνηση και συγκεκριμένα η ψηφιοποίησητων υπηρεσιών του Δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες και καινοτομίες που φέρνει η νέα κυβέρνηση.

Οι 8 προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Παιδεία

Στρατηγικές Επιλογές

Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων

Στόχοι

  • Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
  • Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
  • Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες

  • Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
  • Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
  • Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
  • Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων
  • Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενίσχυση ειδικής αγωγής.
  • Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
  • Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Κεραμέως

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο σχέδιο μας για μια αναβαθμισμένη Δημόσια Παιδεία. Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σύμμαχοι μας».

Η Νίκη Κεραμέως από πλευράς της δήλωσε μεταξύ άλλων «Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική. Στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments