Πολιτική

Κουρουμπλής vs Παπαχριστόπουλος: Ο νικητής της τελευταίας έδρας του ΣΥΡΙΖΑ

Κουρουμπλής vs Παπαχριστόπουλος: Ο νικητής της τελευταίας έδρας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κουρουμπλής είχε κάνει ένσταση και το εκλογικό "θρίλερ" ολοκληρώθηκε με τον Παπαχριστόπουλο νικητή για έξι ψήφους.

Κουρουμπλής vs Παπαχριστόπουλος: Με νικητή τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ολοκληρώθηκε το «θρίλερ» της επανακαταμέτρησης των ψήφων που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε ζητήσει αυτή την διαδικασία, καθώς η διαφορά του με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο περιοριζόταν στις έξι ψήφους. Μια διαφορά που παρέμεινε και μετά τη δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων. Έτσι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος καταλαμβάνει την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στα 680 εκλογικά τμήματα του Δυτικού Τομέα στην Β’ Αθήνας. Τα 680 τμήματα χωρίστηκαν σε 16 κλιμάκια, όπου βρίσκονταν 16 δικαστικοί αντιπρόσωποι με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κερδίζει με 13.912 σταυρούς έναντι 13.906 του Παναγιώτη Κουρουμπλή την έδρα.

Εξάρχεια: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Στο μεταξύ, στα Εξάρχεια δεν έχουμε επανακαταμέτρηση αλλά νέες… κάλπες. Σήμερα Κυριακή, 14 Ιουλίου, επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο και 5ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 34), από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν. Μέχρι τότε είχαν ψηφίσει 207 πολίτες επί συνόλου 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

Ανάληψη ευθύνης για την αρπαγή της κάλπης από τα Εξάρχεια

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Καλποθήρες εμπρηστές» είχαν αναλάβει την ευθύνη για την αρπαγή και τον εμπρησμό κάλπης στα Εξάρχεια, που συνέβη λίγο πριν από το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, το απόγευμα της 7ης Ιουλίου.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει αναλυτικά:

«Τα αυτιά μας βουίζουν από τα απελπισμένα καλέσματα κομμάτων και λοιπών πολιτικών φορέων για συμμετοχή στην δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Μια μικρή ομάδα συντρόφων συγκινηθήκαμε από τους αξιολύπητους ζητιάνους ψήφων και με όπλα την αποφασιστικότητα, τη θέληση για άμεση δράση και τις βαριοπούλες μας συμμετείχαμε στο δημοκρατικό φιάσκο. Σπάσαμε με τα παραπάνω το καθεστώς ανάθεσης που επικρατεί σαν κανονικότητα και διαμορφώσαμε τους δικούς μας όρους επίθεσης και σαμποτάζ μέσα στο πανηγυράκι τους .

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη για την εισβολή στο 33ο εκλογικό κέντρο Αθηνών λίγα λεπτά πριν την λήξη της διαδικασίας, όπου απαλλοτριώσαμε μία κάλπη. Κατά την είσοδό μας ψάξαμε εναγωνίως την αστυνομική φύλαξη του εκλογικού κέντρου, αλλά όπως διαπιστώσαμε ενώ ήταν εκεί επέλεξαν να παίξουν κρυφτούλι (με επιτυχία η αλήθεια είναι). Την στιγμή της αποχώρηση μας αφήσαμε δώρο στους νεκροζώντανους υπαλληλίσκους των κομμάτων και τα εθελόδουλα δημοκρατικά σκουπίδια των εφορευτικών επιτροπών ένα (κλεμμένο από μπάτσους) δακρυγόνο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά παραδώσαμε το εσωτερικό της κάλπης στη μόνη μοίρα που του αξίζει: τη φωτιά.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν. Σας περιμένουμε…

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Καλποθήρες εμπρηστές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

Εκλογές 2019: Ένσταση Κουρουμπλή και επανακαταμέτρηση στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Nα εργαστούμε για μια κοινωνία αλληλεγγύης»

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι