Διεθνή

Νταν Οριάν: Ο πρέσβης του Ισραήλ έκανε κατακόρυφο μπροστά στον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας (pic)

Νταν Οριάν: Ο πρέσβης του Ισραήλ έκανε κατακόρυφο μπροστά στον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας (pic)
Νταν Οριάν: Τι κι αν είναι πρέσβης. Τι κι αν είχε απέναντί του πρόεδρο χώρας. Η επίδειξη έγινε κανονικά και η φωτογραφία έπιασε θέση στις cult στιγμές της πολιτικής σκηνής.

Νταν Οριάν: Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Καυγάδες μεταξύ πολιτικών αρχηγών, μαραθώνιες διαβουλεύσεις, ίντριγκες, σκάνδαλα, προσπάθειες για πραξικόπημα, προκλήσεις πολέμων. Ένα πράγμα έμενε για το οποίο θα βάζαμε μέχρι και το χέρι μας στη φωτιά. Μέχρι που εμφανίστηκε ο πρέσβης του Ισραήλ, Νταν Οριάν, ο οποίος… δεν μάσησε απέναντι στον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, κάνοντας κατακόρυφο! Κι αν δεν πιστεύετε όσα σας γράφουμε, μπορείτε να δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να σας φύγει κάθε αμφιβολία.

Το σκηνικό το μοιράστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας. Η κάμερα συνέλαβε τον Πενταρόφσκι να κοιτά εμβρόντητος τον πρέσβη, που έβγαλε το σακάκι και σαν να μη συμβαίνει τίποτα έκανε κατακόρυφο στηριζόμενος στο ένα χέρι, μέσα στο γραφείο του προέδρου. Μάλιστα, ο Πενταρόφσκι ανέφερε τα εξής σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνόδευσε την εν λόγω φωτογραφία: “Ας είναι αυτή η φωτογραφία, το κατακόρυφο του Ισραηλινού πρέσβη Νταν Οριαν, μια έμπνευση και άλλη μια απόδειξη ότι η γυμναστική είναι σημαντική και μερικές φορές  αστεία”.

Ο Νταν Οριάν εν ώρα… γυμναστικής

Κάπως έτσι, η Βόρεια Μακεδονία επανήλθε στην επικαιρότητα, λίγες εβδομάδες μετά το μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χρησιμοποιήσει τη “Συμφωνία των Πρεσπών” ως το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ των χωρών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας ως «θετικό παράδειγμα επίλυσης διαφορών».

Το μήνυμά της ανέδειξε τη σημασία της Συνόδου Κορυφής για τα δυτικά Βαλκάνια, η οποία έλαβε χώρα στο Πόζναν της Πολωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments