Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: “Στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας στον τουρισμό”

Χάρης Θεοχάρης: “Στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας στον τουρισμό”
Χάρης Θεοχάρης: Ο υπουργός Τουρισμού ανέλυσε το πλάνο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.

Χάρης Θεοχάρης: Ο υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ 1, “ΕΠΤΑ”, παρουσιάζοντας το πλάνο της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, απαιτείται η ύπαρξη ενός συγκροτημένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, ούτως ώστε να καλυφθεί η ζήτηση και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου, αλλά και να φτάσει η ανάπτυξη σε περιοχές που έχουν μείνει ως τώρα αναξιοποίητες.

Έχουμε στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας, ώστε να καταστήσουμε την Ελλάδα μια πράσινη τουριστικά χώρα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε για μια αποσπασματική προσπάθεια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το στίγμα του ελληνικού τουρισμού”. Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την παροχή κινήτρων σε τουριστικές μονάδες για ενεργειακή αναβάθμιση στα πρότυπα της Κύπρου, αλλά και για λειτουργική αναβάθμιση, όπως η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων.

Όσο για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι: “θα παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση μέσω σεμιναρίων ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερους μισθούς, ενώ στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολούν θα δοθεί το κίνητρο να παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα ανοιχτές”.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πλαίσιο του Economist, o υπουργός είχε αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με όλους τους φορείς του τουρισμού που καταγράφουν και στατιστικά την εξέλιξη του τουριστικού ΑΕΠ στην χώρα, φαίνεται πως η περίοδος στην οποία το ευνοϊκό περιβάλλον μας βοήθησε να έχουμε μια ανάπτυξη, μετά το 2012 και μέχρι πέρυσι, φτάνει στο τέλος της. Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε υπάρχουν κυκλικές μεταβολές των τουριστικών προορισμών. Αυτό έχει ήδη επισημανθεί ότι θα οδηγήσει σε κάποια μείωση του τουριστικού ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό που μένει να το δούμε.

Η προσπάθεια της χώρας μας είναι να θωρακίσει το τουριστικό της προϊόν, να το κάνει ισχυρό σε όλες τις περιόδους και να βρίσκει ευκαιρίες να βελτιώνει τις υποδομές της διεκδικώντας πολύ μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας τουριστικής πίτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Αυτό θα κάνουμε και αυτή την περίοδο και θα δώσει μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο τουρισμός στη χώρα μας μπορεί να αντέχει όλες τις συνθήκες τόσο τις ευνοϊκές όσο και τις μη ευνοϊκές”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments