Πολιτική

Άντζελα Γκερέκου: Απίθανο ποια θέση αναλαμβάνει

Άντζελα Γκερέκου: Απίθανο ποια θέση αναλαμβάνει
Άντζελα Γκερέκου: Το όνομά της βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ.

Άντζελα Γκερέκου: Υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ είναι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η θέση έμεινε κενή έπειτα από την παραίτηση του Χαράλαμπου Καρίμαλη, (ήταν διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση) και η ονοματολογία για τη διαδοχή του έχει ξεκινήσει ήδη.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και αυτό της πρώην υφυπουργού στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, Άντζελας Γκερέκου. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της θητείας της έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά με τα θέματα του Τουρισμού, κερδίζοντας την εκτίμηση των παραγόντων του κλάδου.

Αν επιβεβαιωθεί η τοποθέτησή της, θα καταδείξει την επιθυμία της κυβέρνησης για στελέχωση του κρίσιμου τομέα του Τουρισμού, με πρόσωπα που γνωρίζουν τον κλάδο και τον έχουν υπηρετήσει με επιτυχία. Σημειώνεται ότι σε όλες τις τοποθετήσεις επικεφαλής δημοσίων φορέων, ακόμη και μελών ΔΣ, βαρύνοντα ρόλο, έχει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η θέση του προέδρου του ΕΟΤ θα αποκτήσει αρμοδιότητες -και εκτελεστικές-, καθώς αυτή τη στιγμή, είναι διακοσμητική, χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

Ποια είναι η Αντζελα Γκερέκου

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

To 1993 παρουσίασε την ελληνική εκπομπή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα που προβλήθηκαν απο την ΕΤ1. Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2004 (επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012), ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Στις 8 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα. Είναι παντρεμένη με τον Τόλη Βοσκόπουλο με το οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments