Τεχνολογία

Mixer: O κορυφαίος streamer του Fortnite εγκαταλείπει το Twitch (vid)

Mixer: O κορυφαίος streamer του Fortnite εγκαταλείπει το Twitch (vid)
Mixer: O Ninja θα "στριμάρει" αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμα της Microsoft.

Mixer: Η Microsoft πραγματοποίησε μία τεράστια μεταγραφή στο χώρα του streaming. Η νέα streaming υπηρεσία της, Mixer, με ανακοίνωσή της στο twitter, γνωστοποίησε ότι ο κορυφαίος streamer του Fortnite, Ninja, εγκαταλείπει το Twitch και πλέον τα streams του θα γίνονται αποκλειστικά στο Mixer.

Ο επαγγελματίας gamer και streamer ανακοίνωσε την απόφαση του πρόσφατα στο Twitter και λίγο αργότερα σε ένα βίντεο δήλωσε: «Το κρατούσα μέσα μου για αρκετό καιρό, και είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που τώρα το γνωστοποιώ σε όλους. Εφεξής θα “στριμάρω” αποκλειστικά στο Mixer και ειλικρινά έχω χάσει τα λόγια μου. Έχω τρελαθεί από την καλύτερη άποψη. Νιώθω ότι θα επιτρέψω και πάλι στις ρίζες του streaming».

Από την ανακοίνωση δεν έγινε γνωστό το χρονικό διάστημα που καλύπτει η συμφωνία και αν για παράδειγμα μετά από ένα χρόνο ή μερικούς μήνες o Ninja θα επιστρέψει στο Twitch.

Ο «Ninja» έχει χιλιάδες followers και subscribers στο Twitch, και τόσο εκείνος όσο και η Microsoft –που λογικά θα προσέφερε ένα αρκετά σεβαστό, αλλά άγνωστο για την ώρα ποσό, για να τον δελεάσει να αφήσει την πλατφόρμα της Amazon– θα ελπίζουν αρκετοί από τους 14,7 εκατομμύρια followers του να τον ακολουθήσουν και στο Mixer, μία πλατφόρμα που είναι αρκετά λιγότερο δημοφιλής από το Twitch.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας Streamlabs, οι viewers στο Mixer την περίοδο μεταξύ του Απριλίου και Ιουνίου παρακολούθησαν 119,1 εκατομμύρια ώρες από streams, όταν στο Twitch, την ίδια περίοδο, παρακολούθησαν 2,7 δισεκατομμύρια ώρες. Παρόλα αυτά, το Mixer φαίνεται πως βρίσκεται σε άνοδο, αφού οι παραπάνω ώρες ισοδυναμούν με αύξηση 357% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, και 32% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

To πρώτο stream του «Ninja» ζωντανά από το Lollapalooza αναμένεται σήμερα στο Mixer το απόγευμα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι φίλοι του θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν δωρεάν συνδρομητές, κάτι που επιτρέπει το ad-free viewing. Για την ώρα, ο αριθμός των followers του Ninja στο Mixer πλησιάζει τις 250 χιλιάδες.

«Μας άρεσε να παρακολουθούμε τον Ninja στο Twitch εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε περήφανοι για όλα όσα έχει καταφέρει για εκείνον και την οικογένεια του και την gaming κοινότητα. Του ευχόμαστε καλή τύχη στις μελλοντικές του προσπάθειες» δήλωσε εκπρόσωπος του Twitch στην ιστοσελίδα Engadget.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments