Αθλητισμός

Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στο Γκραν πρι της Ουγγαρίας

Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στο Γκραν πρι της Ουγγαρίας
Formula 1: O Χάμιλτονκαθοδηγούμενος με εξαιρετικό τρόπο από την ομάδα της Mercedes πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, η οποία τον φέρνει πιο κοντά στην διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Formula 1: Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes,  Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε νικητής στο γκραν πρι της Formula 1 που έγινε στη Βουδαπέστη, με δεύτερο τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και τρίτο τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Ο Φερστάπεν που είχε πάρει την pole position βρισκόταν στην κορυφή μέχρι τους τρεις τελευταίους γύρους του αγώνα, όταν ο Χάμιλτον τον προσπέρασε και κατάφερε να δει πρώτος να πέφτει η καρό σημαία, για 7η φορά φέτος στους 12 συνολικά αγώνες που έχουν διεξαχθεί.

Ο Φερστάπεν που είχε κερδίσει στο 11ο γκραν πρι στην πίστα του Χοκενχάιμ, δεν άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Χάμιλτον, ο οποίος καθοδηγούμενος με εξαιρετικό τρόπο από την ομάδα της Mercedes πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, η οποία τον φέρνει πιο κοντά στην διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή στους οδηγούς. Παράλληλα αυτή ήταν η 81η νίκη της καριέρας του σε γκραν πρι.

Οι δύο Ferrari απογοήτευσαν και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον ρυθμό των δύο πρώτων. Αν και ο Λεκλέρ είχε καλό ρυθμό, ο Φέτελ με καλύτερη στρατηγική, τον έφτασε και τον πέρασε στους τελευταίους γύρους του αγώνα τερματίζοντας στο βάθρο. Ξεκάθαρα πρέπει η Ferrari να βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν ώστε να πλησιάσει σε απόδοση τις Mercedes αλλά και την Red Bull που ξεκάθαρα πλέον δεν μπορεί πια να φτάσει. Ο Λεκλέρ με την 4η θέση πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις από τους ανθρώπους της Ferrari για την στρατηγική που ακολούθησαν στο δικό του μονοθέσιο.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα

O Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του

Ο Λιούις Χάμιλτον μετά τον τερματισμό και τη νίκη του στην Ουγγαρία ζήτησε συγγνώμη από τον υπεύθυνο στρατηγικής της Mercedes, James Vowles, επειδή είχε αμφισβητήσει έντονα τον στρατηγικό σχεδιασμό του για το Γκραν Πρι Ουγγαρίας. «Συγγνώμη γι αυτό», είπε ο Βρετανός από τον ασύρματο και λίγο αργότερα ευχαρίστησε θερμά την ομάδα του, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε ήδη επτά χρόνια μαζί, όμως τα πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ βαρετά, αλλά έχεις μία αίσθηση φρεσκάδας και νέου».

Ο οδηγός της Mercedes αμφέβαλλε έντονα για τη σκοπιμότητα του δεύτερου πιτ στοπ και συνέχισε να αμφιβάλλει ακόμη και όλη την ώρα, που «κατάπινε» συνεχώς τη διαφορά του από τον Φερστάπεν. Μετά τον τερματισμό ανέφερε, ότι δεν πίστευε στη νίκη του στην Ουγγαρία, λέγοντας ότι «δεν γνώριζα, αν θα μπορούσα να καλύψω τη διαφορά των 19 δευτερολέπτων. Πίστευα, ότι τα ελαστικά θα φθαρούν. Όμως πατούσα συνεχώς γκάζι, πήγαινα στο όριο και πλησίαζα όλο και πιο κοντά, κάνοντας τον ένα κατατακτήριο γύρο μετά τον άλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments