Ελλάδα

Κέρκυρα: Σπουδαστής μαγειρικής κατήγγειλε βασανιστήρια από σεφ

Κέρκυρα: Σπουδαστής μαγειρικής κατήγγειλε βασανιστήρια από σεφ
Κέρκυρα: Ένας εκπαιδευόμενος μάγειρας κατήγγειλε ότι δέχτηκε βασανιστήρια από τον σεφ του εστιατορίου που έκανε την πρακτική του.

Κέρκυρα: Είναι κοινό μυστικό ότι μέσα στις επαγγελματικές κουζίνες οι τόνοι είναι υψηλοί. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως ξέφυγαν σε ένα εστιατόριο στην Κέρκυρα. Εκεί ένας 19χρονος εκπαιδευόμενος κατήγγειλε ότι δέχτηκε βασανιστήρια από τον σεφ του μαγαζιού. Ο νεαρός μάγειρας έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο, αλλά εκτός από τις μεγάλες απαιτήσεις έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον υπεύθυνο της κουζίνας.

Ο 19χρονος κατήγγειλε ότι δεχόταν λεκτική και σωματική βία. Συγκεκριμένα ο σεφ του εστιατορίου φέρεται να του πετούσε καυτό λάδι και τον χτυπούσε μα πυρωμένη σπάτουλα. Παράλληλα, τον έλουζε με κοσμητικά επίθετα, ενώ δεν δίστασε να τον κλωτσήσει στο χτυπημένο του πόδι. Ο νεαρός σεφ έκανε υπομονή για μέγαλο διάστημα, αλλά κάποια στιγμή λύγισε και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό.

 Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό

Κάτι που κάνει ακόμα πιο τραγική την ιστορία είναι το γεγονός ότι ο 19χρονος δεν ήταν το μοναδικό θύμα του συγκεκριμένου σεφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ωστόσο, ο 19χρονος που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος Βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα) δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Σταμάτης Πελάης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments