Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Εντολή εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη

Φωτιά τώρα: Εντολή εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη
Φωτιά τώρα: Δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Εύβοια, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τον οικισμό.

Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα μεταξύ της Αγριλίτσας και του Μακρυμάλλη στην Εύβοια, με τον καπνό και την οσμή να φτάνουν έως την Αττική, την οποία έχουν “σκεπάσει”. Λίγο μετά τις 08:30 δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη από την Πυροσβεστική, καθώς το πύρινο μέτωπο πλησιάζει προς τον οικισμό.Ο δήμαρχος της περιοχής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με «μεγάλη τροφή» καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα» ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης. «Έχουμε αέρα και είναι δύσβατο το σημείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με την οσμή της φωτιάς να έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

Ο κ. Βαγγέλης Παληός, διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας ανέφερε σχετικά στο ΑΠΕ: “Η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας”.

Πυροσβεστική: Η ενημέρωση για το τελευταίο 24ωρο

Ενημέρωση για τη δράση της το τελευταίο 24ωρο έκανε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter η Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις τελευταίες 24ώρες κλήθηκε να επέμβει σε 135 αστικές πυρκαγιές, 72 δασικές πυρκαγιές και 60 παροχές βοήθειας.

Η εν λόγω ενημέρωση έγινε στις 8 το πρωί κι ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας, με τον καπνό να έχει καλύψει και τον αττικό ουρανό. Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Θήβα σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments