Οικονομία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων σε κάθε ταμείο. Τι ισχύει για το ΚΕΑ.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των πληρωμών για τον μήνα Σεπτέμβρη. Δεν μένουν παρά λίγες ημέρες για την καταβολή των συντάξεων σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, με τον ΟΑΕΕ να “ανοίγει” τον χορό των πληρωμών στις 29 του μήνα και το ΕΤΕΑΕΠ να τον κλείνει στις 3 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Σεπτεμβρίου ανά ταμείο.

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 (ημέρα Τρίτη)
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019 (ημέρα Τρίτη)
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 (ημέρα Πέμπτη)
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 (ημέρα Πέμπτη)
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 (ημέρα Πέμπτη)
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 (ημέρα Πέμπτη)
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2019 (ημέρα Πέμπτη)
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 (ημέρα Τρίτη)

Όπως όλα δείχνουν, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Οι συντάξεις υπερηλίκων αναμένεται να καταβληθούν στις 27 Αυγούστου. Το Επίδομα Στέγασης αναμένουν τέλος, οι δικαιούχοι μεταξύ 26 -30 Αυγούστου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις

Αύξηση της τάξεως του 30% θα παρουσιάσουν οι συντάξιμες αποδοχές με βάση το νέο σύστημα για την επικουρική ασφάλιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείο Εργασίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται τον Οκτώβριο να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, μετατρέποντας τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης σε αμιγώς κεφαλαιοποιητικό.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη «Real News», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης έχει ήδη συστήσει τις ομάδες εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου, αλλά και στην εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τη σταδιακή μετατροπή του υπάρχοντος συστήματος, με πλήρη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων και των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.

Οι επικουρικές συντάξεις με βάση το νέο σύστημα θα υπολογίζονται με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους. Ωστόσο, η μόνη διαφορά είναι ότι οι εισφορές του ασφαλισμένου θα επενδύονται ή δεν θα επενδύονται με δική του απόφαση. Το νέο αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021 και θα αφορά όσους ενταχθούν τότε στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments