Οικονομία

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Λευκάδα

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Λευκάδα
ΑΑΔΕ: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επέβαλε πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Λευκάδα.

ΑΑΔΕ: Δύο ακόμη περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ανακάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα, ενώ ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις προηγούμενες χρήσεις.

Τουριστικό τραινάκι στον νομό Ηλείας για τις περιηγήσεις που πραγματοποιούσε, μετά από κάθε φορολογικό στοιχείο που εξέδιδε, διένειμε ως νόμιμο φορολογικό στοιχείο το στέλεχος της ταμειακής μηχανής, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις του κατά 50%. Δηλαδή, στα 60 φερόμενα ως εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, μόνον τα 30 ήταν νόμιμα.

Σε έλεγχο στον νομό Λευκάδος σε ημερόπλοιο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 113 Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) για το περιηγητικό ταξίδι και η μη έκδοση 11 αποδείξεων (ΑΛΣ) από το κυλικείο. Η συνολική αξία των μη εκδοθέντων παραστατικών κατά την ώρα του ελέγχου ανέρχεται σε 2.288 ευρώ. Διενεργήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε τρία υποκαταστήματα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, όπου κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ετών 2017 και 2018.

ΑΑΔΕ: Η επιχείρηση «Villa Juanita Dolores»

Πριν από λίγο καιρό η ΑΑΔΕ είχε πραγματοποιήσει μεγάλη επιχείρηση για φοροδιαφυγή στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών. Συγκεκριμένα, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους στο «νησί των ανέμων». Μάλιστα, οι εν λόγω ελεγκτές εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες! Το μεσιτικό γραφείο τούς ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Έτσι, στις 2 Αυγούστου οι ελεγκτές έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί, πολυτελές όχημα που είχε στείλει το μεσιτικό γραφείο, τους παρέλαβε από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά. Στη βίλα εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους τέσσερις εφοριακούς στους χώρους του οικήματος. Στη συνέχεια, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των «πελατών», καθώς και τον τρόπο πληρωμής για τη μίσθωση τού καταλύματος. Σημειώνεται ότι το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ.

Τότε, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και, ως εκ τούτου, οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα. Η μεσίτρια προθυμοποιήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές, δηλώνοντας ότι πρόσφατα είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή, που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, το ποσό των 19.200 ευρώ για 8 ημέρες διαμονής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments