Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης: Ενδυναμώνουμε τα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ

Γιάννης Βρούτσης: Ενδυναμώνουμε τα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ
Γιάννης Βρούτσης: Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων τόνισε ότι αυξάνονται οι θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Γιάννης Βρούτσης: Την επιστροφή από σήμερα 86 υπαλλήλων «στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ», αυξάνοντας με αυτόν τρόπο κατά 17,2% τη δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270.000 και πλέον εκκρεμότητες, γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

“Με επείγουσα εντολή επέστρεψαν απο σήμερα 86 υπάλληλοι στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ που είχαν απομακρυνθεί το 2018 & 2019 απο τον ΣΥΡΙΖΑ!Ετσι αυξήσαμε κατά 17,2%την δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270000 & πλέον εκκρεμμότητες που μας άφησαν“κληρονομιά””, ήταν τα λόγια του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται ότι στα μέσα του προηγούμενου μήνα, ο κ. Βρούτσης, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη επίσκεψη στο κτίριο του ΕΦΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος, «τόσο το μεγάλο φόρτο εργασίας των υποστελεχομένων γραφείων εξυπηρέτησης, αλλά και το πρόχειρο τρόπο με τον οποίο στοιβάζονταν εκτεθειμένες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης».  Εκεί είχε τονίσει τη δέσμευση της κυβέρνησης, «ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου» και είχε διαβεβαιώσει ότι «σε πρώτη φάση, θα προχωρήσουμε στην κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ, για να λύσουμε βραχυχρόνια το πρόβλημα των ουρών στα καταστήματα».

Γιάννης Βρούτσης: Εντός του Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά από τις συντάξεις που έχουν επανυπολογιστεί

Εντός του Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε τα εκκαθαριστικά των συντάξεων για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δεν έχουν εμφανιστεί τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης εκείνη την περίοδο δεσμεύτηκε ότι, όταν αναλάβει η ΝΔ την κυβέρνηση, θα παρουσιάσει άμεσα τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων. «Η δέσμευσή μας να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά θα γίνει σε όσους έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, ενώ αποκάλυψε ότι χθες ενημερώθηκε ότι για περίπου 222.906 συντάξεις δεν έχει γίνει επανυπολογισμός. «Επιβεβαιώνεται ότι έλεγαν ψέματα και επιβεβαιώνεται η καχυποψία που είχαμε, γιατί δεν παρουσιάζονταν τα εκκαθαριστικά» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments