Οικονομία

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τον ΟΠΣΥΔ

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τον ΟΠΣΥΔ
Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Έως 17.000 αναπληρωτές στην α' φάση.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Τις επόμενες ώρες αναμένονται να βγουν τα αποτελέσματα του ΟΠΣΥΔ, με την επίσημη ανακοίνωση για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να γίνεται μέχρι τέλος της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ανάρτηση των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία όλη της χώρας αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή. Και για το 2019, οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120.000. Σε περίπτωση που δεν δηλώθηκαν περιοχές προτίμησης, εντός της παραπάνω προθεσμίας, ο υποψήφιος δεν θα είναι διαθέσιμος για πρόσληψη το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Δείτε αναλυτικά το εγχειρίδιο δήλωσης περιοχών, στον ΟΠΣΥΔ.

Έως 17.000 αναπληρωτές στην α’ φάση

Οι διαδικασίες καταγραφής των κενών στα σχολεία είναι σε εξέλιξη, ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι πως θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή 30.000. Σημειώνεται ότι το σύνολο των κενών δεν μπορεί να καταγραφεί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γι’ αυτό το λόγο οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται ανά κύματα, καθώς προκύπτουν ελλείψεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου, η διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν πάγιες ανάγκες στα σχολεία. Όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Σοφία Ζαχαράκη, το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία μελετάει τις ανάγκες στην Εκπαίδευση, οι οποίες εντοπίζονται και στα γενικά σχολεία, όμως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με επιπλέον μόνιμους διορισμούς, χωρίς να έχει ερευνήσει τα κενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments