Αθλητισμός

Βοτανικός: Ο ρόλος της Hines στη δημιουργία του γηπέδου

Βοτανικός: Ο ρόλος της Hines στη δημιουργία του γηπέδου
Βοτανικός: Η αμερικάνικη εταιρεία εκκινεί στρατηγική επένδυση στην Αθήνα και εξελίσσεται σε μελλοντικό παράγοντα της Διπλής Ανάπλασης.

Βοτανικός: Η αμερικανική εταιρεία Hines ετοιμάζεται να εμπλακεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Sportime», στη δημιουργία της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό. Ένας Κολοσσός που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 και αποκτά συνεχώς ακίνητα μεγάλης αξίας προς αξιοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Το Athens Grand Hyatt Hotel αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα, διότι είναι η παρθενική επένδυση της Hines στην πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το νέο γήπεδο του «Τριφυλλιού».

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβε επίσημα τις αρμοδιότητες του Δημάρχου Αθηναίων, η καμπάνια PAO Alive συνεχίζεται με συνδρομές ύψους περίπου 673.000 ευρώ και αναμένεται η επόμενη συνεδρία των ομάδων εργασίας. Όσο περισσότερα χρήματα συγκεντρώνονται τόσο το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, καθώς αυτό το κεφάλαιο θα αποτελέσει την εκκίνηση του πλάνου προσέγγισης για τον τρόπο στέγασης του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Μάλιστα, το πιθανότερο σενάριο είναι να τροποποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση, ώστε να προσαρτηθεί το γήπεδο μπάσκετ, αλλά το εγχείρημα αυτό φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο προς υλοποίηση. Βέβαια, υπάρχει και η λύση του όμορου οικοπέδου σε αυτό της Διπλής Ανάπλασης, σενάριο το οποίο έμοιαζε το πιθανότερο στις αρχικές διεργασίες, αλλά πλέον δεν είναι.

Βοτανικός: Η σημασία των παράλληλων εξελίξεων

Ωστόσο η στέγαση του Παναθηναϊκού σχετίζεται με πολλές παράλληλες εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν το πλάνο. Δεν αργεί η ώρα που θα συζητηθεί ανοικτά και ευθέως η ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον χώρο που φιλοξενείται το «Απόστολος Νικολαΐδης». Υπάρχει, επίσης, το προσύμφωνο των τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό, το παλιό του Βωβού, με τη Hines.

Η συγκεκριμένη επένδυση πλέον ουσιαστικά εξαρτάται από την ισχύουσα νομοθεσία στην περιοχή. Δηλαδή τη Διπλή Ανάπλαση. Επομένως ό,τι αφορά τους εμπλεκόμενους φορείς συνιστά είδηση πρώτης γραμμής για τον Παναθηναϊκό και το μείζον ζήτημα στέγασής του. Όπου εμπλεκόμενοι φορείς, οι εξής: ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, Δήμος Αθηναίων, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Hines.

Η Hines δεν δραστηριοποιείται σε γήπεδα, ώστε να αναλάβει τη διαχείριση των νέων γηπέδων των «πράσινων». Ωστόσο η παρουσία της και μόνο είναι ικανή να επισπεύσει τις εξελίξεις. Η επένδυση που σχεδιάζει αποτελεί στρατηγικό κομμάτι σειράς επενδύσεων ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 11 χώρες της Ευρώπης. Το τρίγωνο mall σε Γκάζι, Ακαδημία Πλάτωνος και Βοτανικό δεδομένα, πλέον, είναι στόχος της, ο οποίος θα συσχετιστεί απόλυτα στο άμεσο μέλλον και μες το ζήτημα στέγασης του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments