Αθλητισμός

Ρούμπεν Σεμέδο: «Κόουτς βάλε με να παίξω, δε θέλω να χάσω αυτή τη μάχη»

Ρούμπεν Σεμέδο: «Κόουτς βάλε με να παίξω, δε θέλω να χάσω αυτή τη μάχη»
Ρούμπεν Σεμέδο: Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Ρούμπεν Σεμέδο: Ο Πορτογάλος στόπερ συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα την ομάδας και δεν ένιωσε καμία ενόχληση στο δεξί του γόνατο. Ο Σεμέδο μπήκε, μάλιστα, και σε πιο δυνατές φάσεις, χωρίς να υπάρξει κανένα απρόοπτο, δείχνοντας στον Πέδρο Μάρτινς ότι είναι έτοιμος για τη μεγάλη «μάχη» του Ολυμπιακού με την Τότεναμ για την πρεμιέρα του Champions League.

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού που ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά στα προκριματικά, είχε συνάντηση μετά την προπόνηση με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού, εξηγώντας του πως δε θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει το ματς. «Θέλω να παίξω, να με υπολογίζεις, είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα. Είναι μια μάχη που δε θέλω να χάσω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», πάντως, είναι έτοιμος επίσης να τον συμπεριλάβει στην ενδεκάδα και στο πλευρό του Γιασίν Μεριά. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έχει “επικίνδυνη” αποστολή για τον συμπατριώτη του. Συγκεκριμένα ο Μάρτινς προορίζει τον Σεμέδο για να αντιμετωπίσει τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός αναμένεται να είναι η «αιχμή του δόρατος» για τους «Πετεινούς» στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης» και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θέλει οπωσδήποτε να έχει στη διάθεσή του τον πιο ποιοτικό του στόπερ, ώστε να τον αναχαιτίσει.

Ο Σεμέδο, λοιπόν, είναι όπως φαίνεται ο εκλεκτός και ο Μαρτίνς είναι έτοιμος να πάρει ένα μικρό ρίσκο, αφού ο παίκτης του θα προέρχεται μόλις από ένα διάστημα περίπου 3 εβδομάδων εκτός δράσης και χωρίς να έχει κάνει πολλές προπονήσεις. Επιμένει, όμως, ότι είναι απαραίτητος για το μαρκάρισμα του Κέιν, ελπίζοντας πως θα βάλει «στοπ» στον σούπερ σταρ της λονδρέζικης ομάδας.

Την καλύτερη άμυνα των 32 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την φετινή σεζόν, μετρώντας 8 νίκες (συνεχόμενες) και 1 ισοπαλία έπειτα από 9 παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League και το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το σύνολο αγώνων έχουν σκοράρει 20 φορές (2,1 γκολ ανά ματς), ωστόσο αυτό που κάνει την διαφορά μέχρι στιγμής φέτος είναι η άμυνα, με τους Πειραιώτες να έχουν δεχθεί μόλις 1 τέρμα (από την Κράσνονταρ στη Ρωσία) από τις 23 Ιουλίου μέχρι και σήμερα.

O Ολυμπιακός διατηρεί την καλύτερη άμυνα από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League και φυσικά από τις κορυφαίες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αντίστοιχο παθητικό με τους Πειραιώτες έχει η Ίντερ, ωστόσο έχει δώσει έως τώρα μόλις 3 παιχνίδια στη σεζόν, όλα για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Αμέσως μετά, με 2 γκολ παθητικό ακολουθούν οι Σλάβια Πράγας σε 11 παιχνίδια, η Μπενφίκα σε 5, η Παρί Σεν Ζερμέν σε 5, ενώ 3 τέρματα έχει δεχθεί η Γιουβέντους σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων, όλοι για την Serie A. Στη συνέχεια και με 4 γκολ παθητικό συναντάμε τις Λιόν (4 ματς), Ζενίτ (9 ματς), Λίβερπουλ (5 ματς), Βαλένθια (4 ματς) και Ατλέτικο Μαδρίτης (4 ματς).

Όσον αφορά τις ομάδες που συνθέτουν τον 2ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτόν δηλαδή που συμμετέχει ο Ολυμπιακός, η Τότεναμ έχει δεχθεί 6 γκολ σε 5 παιχνίδια στην Premier League, η Μπάγερν 4 έπειτα από ισάριθμους αγώνες στην Bundesliga, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει 12 τέρματα παθητικό σε 14 ματς για το σερβικό πρωτάθλημα και τα προκριματικά του Champions League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments