Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα μας για τον πλούτο της Κύπρου

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα μας για τον πλούτο της Κύπρου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/κ, αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα που απέστειλε στο συνέδριο για το Κυπριακό στην Άγκυρα με τίτλο «Ο τελευταίος λόγος». Στο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι «ως Τουρκία όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα, με την ίδια αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των Τ/κ στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο».

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες που ξεκινήσαμε μαζί με τους Τ/κ αδελφούς μας στην ανατολική Μεσόγειο με δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. Για να μπορούν αυτά τα πλοία μας να συνεχίζουν με ασφάλεια την εργασία τους ασκούν καθήκοντα οι δυνάμεις του ναυτικού και της αεροπορίας μας», αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/κ».

“Η Αμμόχωστος θα ανοίξει για κατοίκηση”

Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, απείλησε με άνοιγμα της Αμμοχώστου, που παραμένει πόλη – φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. «Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει για κατοίκηση με επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο βάσει ιστορικών στοιχείων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Οκτάι.  Συμπλήρωσε δε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μειοψηφία, ενώ προειδοποίησε και τους Ελληνοκυπρίους ότι δεν μπορούν να θεωρούν ότι είναι οι μοναδικοί δικαιούχοι των φυσικών πόρων του νησιού, αναφερόμενος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Είχαν προηγηθεί νέες προκλήσεις και απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου από τον Τούρκο υπουργό Άμυναν, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη όπως και το 1974 να προστατέψει τα δικαιώματα των Τούρκων αδελφών της στην Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments