Διεθνή

Άντονι Μπουρντέν: Βγαίνει στο “σφυρί” το μαχαίρι του διάσημου σεφ

Άντονι Μπουρντέν: Βγαίνει στο “σφυρί” το μαχαίρι του διάσημου σεφ
Άντονι Μπουρντέν: Τα έσοδα θα διατεθούν στο Culinary Institute of America και την οικογένεια του σεφ, που αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2018.

Άντονι Μπουρντέν: Πάνω από 200 αντικείμενα του Άντονι Μπουρντέν, τον διάσημο σεφ, συγγραφέα και τηλεοπτικό αστέρα που αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2018, δημοπρατούνται τον επόμενο μήνα. Μεταξύ αυτών και κάτι ιδιαίτερο: το περίφημο μαχαίρι σεφ που έφτιαξε ειδικά για τον Μπουρντέν ο Μπομπ Κράμερ (συνοδευόμενο και από το πιστοποιητικό του) από χάλυβα και πέτρωμα μετεωρίτη. Στη δημοπρασία που διοργανώνει η Lark Mason Associates από 9 έως 20 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν, μεταξύ πολλών άλλων, το αρχικό προσχέδιο του βιβλίου «Bone in the Throat», δίσκοι του Μπουρντέν, έργα τέχνης του και διάφορα είδη ρουχισμού.

Το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά το χαμό του Άντονι Μπουρντέν, οι γνωστοί σεφ Έρικ Ρίπερτ και Χοσέ Αντρές, σε συνεργασία με το Culinary Institute of America («Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής», αν το μεταφράσουμε ελεύθερα), αποφασίζουν για τη δημιουργία υποτροφιών εις μνήμη του φίλου τους. Ο Άντονι Μπουρντέν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολλέγιο το 1978. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και διάφορα campuses σε Καλιφόρνια, Τέξας και Σιγκαπούρη, το Culinary Institute of America (CIA) θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολλέγια για επίδοξους σεφ, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Με αυτή την Άντονι Μπουρντέν υποτροφία (Anthony Bourdain Legacy Scholarship), κάποιοι τυχεροί θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στο φημισμένο αμερικάνικο ίδρυμα, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να έχουν ανοίξει. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ θα βγουν σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Lark Mason, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τη δημιουργία-κάλυψη των υποτροφιών αλλά και στην ίδια την οικογένεια του Μπουρντέν.

Σημαντικά αντικείμενα μέσα από τη ζωή του Μπουρντέν θα βγουν προς δημοπρασία, όπως διάφορα έργα τέχνης, βιβλία και δίσκοι, το προσωπικό του Peter Lovig Nielsen γραφείο, καθώς και ένα μοναδικό μαχαίρι σεφ, φτιαγμένο από ατσάλι και … μετεωρίτη από τον master σιδηρουργό Μπομπ Κράμερ.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την οικογένεια Μπουρντέν και το The Culinary Institute of America για να είμαστε χορηγοί σε αυτήν τη δημοπρασία μοναδικών προσωπικών αντικειμένων από το κληροδότημα Άντονι Μπουρντέν» επισήμανε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο Λαρκ Μέισον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lark Mason Associates. «Ο Μπουρντέν ήταν μια εντυπωσιακή προσωπικότητα με τόσα πολλά ενδιαφέροντα πέραν του φαγητού, και αυτή η πώληση αντικατοπτρίζει την πολυδιάστατη περσόνα του» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments