Ελλάδα

Νάσος Ηλιόπουλος: Αίτημα μετονομασίας της “Γλάδστωνος” σε οδό “Ζακ Κωστόπουλου”

Νάσος Ηλιόπουλος: Αίτημα μετονομασίας της “Γλάδστωνος” σε οδό “Ζακ Κωστόπουλου”
Νάσος Ηλιόπουλος: Η πρόταση που θα καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Νάσος Ηλιόπουλος: Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλος” θα κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού: “Αθήνα, Ανοιχτή Πόλη”. Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε τα εξής σε ανάρτησή του στο facebook για το θέμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Ζακ: “Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης.

” … μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι να παράγουμε φως. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα η κοινότητα μας. Και ότι, ναι ρε, όσο κλισέ και να ακούγεται, η αγάπη θα νικήσει”

Ζακ Κωστόπουλος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments