Πολιτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: “Οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ότι ήμουν και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους”

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: “Οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ότι ήμουν και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους”
Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Για πολιτική στοχοποίηση και προσπάθεια εξουδετέρωσής του επειδή υπήρξε πολέμιος των φαύλων,  κάνει λόγο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την κατάθεση πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής .

Αναλυτικά,  η δήλωση του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

Σήμερα κορυφώθηκε η πολιτική στοχοποίηση και η προσπάθεια εξουδετέρωσης μου. Οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ποτέ ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του αρχηγού της ότι τους πολιτικούς αντιπάλους τους κρίνει ο λαός, επιχειρεί απροκάλυπτα και εκδικητικά την πολιτική μου δίωξη.

Με ένα σαθρό νομικό κείμενο υιοθετεί τους φαιδρούς και ψευδείς ισχυρισμούς δύο εισαγγελέων που αυτοαναιρούνται από τις ίδιες τις καταθέσεις τους. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, εγώ τους ευχαριστώ. Επιτέλους μου δίνεται η ευκαιρία να αποκαλύψω στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη και κυρίως στον ελληνικό λαό, τους αληθινούς σκευωρούς, τα κίνητρα τους, τις παράνομες πράξεις τους και τους συνεργούς τους στο χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και σε μικρή μερίδα του Τύπου, που σε διατεταγμένη υπηρεσία με αισχρά δημοσιεύματα, αναμασούν αισχρές συκοφαντίες σε βάρος μου.

Η μοναδική σκευωρία που υπάρχει είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους.

Αλήθεια, πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Όταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο 7 περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις; Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία; Ντροπή!  Είναι φανερό ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς, να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη. Στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη που θα προσφύγω, οι αληθινοί σκευωροί και οι συνεργοί τους θα αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες όλων των παρανόμων πράξεων τους”.

Η πρόταση των 30 βουλευτών της κυβέρνησης για σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής

Κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει στήριγμα στις καταθέσεις του Ιωάννη Αγγελή, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και σε αυτές της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου. στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και στις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Από την πρόταση απουσιάζουν οι υπογραφές του πρωθυπουργού, των υπουργών αλλά και των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για τα εξής αδικήματα:

  • ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
  • πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος
  • ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
  • παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Κατάθεση – φωτιά από τη Ράικου

Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να έχει κάνει η Ελένη Ράικου στην κατάθεσή που έδωσε στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου ανέφερε πως είχε δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνήματος από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πως την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».

«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να είπε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές –εκείνος να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι». «Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments