Αθλητισμός

Μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς του μπάσκετ εξετάζει το NBA

Μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς του μπάσκετ εξετάζει το NBA
Οι σκέψεις των ιθυνόντων στο NBA για μια... κοσμογονική αλλαγή στο άθλημα.

Το NBA αποτελεί την πιο δημοφιλή και συνάμα κερδοφόρα λίγκα του κόσμου. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γνωρίζουν πως να προστατεύουν το προϊόν και να το αναπτύσσουν, μέσω φοβερών συνεργασιών και εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κάτι που μεταφράζεται σε υπέρογκα συμβόλαια παικτών αλλά και στη δημιουργία εντυπωσιακών γηπέδων για τις ομάδες που συμμετέχουν. Πέραν τούτων, η λίγκα δεν διστάζει να επεμβαίνει στους κανονισμούς του μπάσκετ, δοκιμάζοντας διάφορες μετατροπές, με στόχο το άθλημα να γίνει πιο γρήγορο και πιο εντυπωσιακό.

Οι ιθύνοντες του NBA μέτρησαν τον χρόνο που απαιτείται για τη διεξαγωγή μίας αναμέτρησης και διαπίστωσαν ότι πολλές φορές το πράγμα… καθυστερεί μέσω των ελευθέρων βολών. Γι αυτό και σκέφτονται να καταργήσουν τις εκτελέσεις από τη… γραμμή της φιλανθρωπίας, εξοικονομώντας χρόνο και ανεβάζοντας ταχύτητα στο άθλημα. Το πλάνο των ανθρώπων του NBA περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους: Αντί για δύο βολές που η κάθε μία θα μετρά για ένα πόντο, ο παίκτης θα πηγαίνει στη γραμμή εκτελώντας μία βολή που θα μετρά για δύο πόντους.

Αντίστοιχα στα γίνεται στα φάουλ όταν μπαίνει καλάθι (1 x 1 πόντο), όπως και αυτά που ήταν για τρεις βολές (1 x 3 πόντους). Το μέτρο αυτό θα δοκιμαστεί στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, τη G – League από τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Αν το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό, τότε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ θα αποφασίσει για την υιοθέτησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments