Πολιτική

Γιάννος Παπαντωνίου: Βρήκαν 46 λογαριασμούς με καταθέσεις 2,3 εκατομμύρια ευρώ

Γιάννος Παπαντωνίου: Βρήκαν 46 λογαριασμούς με καταθέσεις 2,3 εκατομμύρια ευρώ
Γιάννος Παπαντωνίου: Σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ ο πρώην υπουργός είχε στο όνομα του 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκαταστήματα των 5 ελληνικών τραπεζών.

Γιάννος Παπαντωνίου: Τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους στους λογαριασμούς του πρώην υπουργού. Το πόρισμα έδειξε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν στο όνομα τους 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκαταστήματα των 5 ελληνικών τραπεζών.

Οι καταθέσεις της περιόδου 2000-2010 που εξετάζονται από την προανακριτική επιτροπή υπολογίζονται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ή όχι δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό άλλωστε είναι και το επίμαχο, εάν δηλαδή είχε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε αποκρύψει. Πάντως, ο αριθμός των λογαριασμών δεν προσφέρει κάτι νομικά.

Ενημερώθηκε η προανακριτική της Βουλής

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός από τους προγενέστερους ελέγχους που είχαν γίνει, είχε αποκαλυφθεί ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στο όνομά του και ένα άλλο ποσό ύψους 900.000 ευρώ δεν δικαιολογείτο με βάση τα παραστατικά που κατέθεσε και γι’ αυτό παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,η προανακριτική της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών από τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ στο σπίτι του πρώην υπουργού.

Οι εργασίες της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου πάντως μπαίνει σε τελική ευθεία για την σύνταξη του πορίσματός της που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια. Οι εισηγητές πλην ΚΚΕ και ΧΑ – που ζήτησαν να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής- συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύνταξη προσχεδίου του πορίσματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments