Καιρός

Καιρός “έκπληξη” το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός “έκπληξη” το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Αναλυτική πρόγνωση
Η παρατεταμένη καλοκαιρία οδεύει στο τέλος της, αφού από την άλλη εβδομάδα ο καιρός αναμένεται να μεταβληθεί αισθητά.

Το… καλοκαίρι κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, με τον φετινό Οκτώβρη να θυμίζει περισσότερο με αρχές Σεπτέμβρη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές για την εποχή με τον κόσμο να συνεχίζει σταθερά τις επισκέψεις του στις παραλίες. Ο καιρός ευνοεί για αποδράσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα να αναμένεται το προσεχές τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου να αδειάσουν, με τους πολίτες να κάνουν απόδραση στην επαρχία.

Άπαντες λοιπόν περιμένουν το ερχόμενο Σάββατο μιας και την επόμενη Δευτέρα η αργία λόγω 28ης επιβάλει τριήμερη απόδραση. Με τι καιρό όμως θα ταξιδέψουν όλοι όσοι θέλουν να αφήσουν τις πόλεις;

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά, ο καιρός από την Κυριακή 27/10) στην χώρα μας αναμένεται να αλλάξει. Μάλιστα κατά την ημέρα της παρέλασης (28/10) προβλέπονται βροχές σε αρκετά σημεία της χώρας. Πιθανότητα ισχυρών βροχών αλλά και καταιγίδων προκύπτει σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο αλλά και την Αττική. Αντίθετα, στην Θεσσαλονίκη ο καιρός δεν προβλέπεται να μεταβληθεί, διατηρώντας την ηλιοφάνεια των ημερών.

Σε ό,τι αφορά την θερμοκρασία είναι σαφές πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πάει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη αναμένεται σημαντική πτώση, η οποία θα παγιωθεί με την είσοδο του Νοέμβρη, όταν η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει του 20 βαθμούς Κελσίου τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα κρατήσουν λίγα 24ωρα ακόμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments