Πολιτική

Προσφυγικό: Ειδικός συντονιστής ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Προσφυγικό: Ειδικός συντονιστής ο Αλκιβιάδης Στεφανής
Προσφυγικό: Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Προσφυγικό: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος κινείται γρήγορους ρυθμούς, με τα μέτρα αποσυμφόρησης να τίθενται σε άμεση εφορμογή και τους πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα. Για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των διαφόρων υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στη μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας ειδικός συντονιστής ορίζεται ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισσότεροι από 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δημιουργεί και να προχωρά σχέδιο για την μετακίνηση τις επόμενες 3-4 εβδομάδες τουλάχιστον 3.000 ατόμων από τα κέντρα υποδοχής των νησιών εκτός από τους περίπου 800 που μεταφέρθηκαν από Σάμο και Μυτιλήνη, την Τρίτη (22/10).

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των μεταναστών που έφτασε στα πέντε νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος ήταν 2.214 άτομα ενώ το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου ο αριθμός τους ήταν 1.649 άτομα. Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις με τους επιτελείς να αγωνιούν για μια παρόμοια εξέλιξη και φέτος με τα νησιά να έχουν ήδη αρνητικό ρεκόρ τετραετίας για τον αριθμό όσων βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας – περίπου 34.500.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άσυλο μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια

Πλαίσιο που θέτει καθαρούς κανόνες και χρονοδιαγράμματα για την παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται με παράλληλη επιτάχυνση των επιστροφών αλλά και της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου θέτει το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εισηγούμενος το σχέδιο νόμου «Περι Διεθνούς Προστασίας» στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέφερε ότι μεταξύ άλλων στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι να παρέχουν προστασία «μόνο στους “ικέτες” ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού» εξαιρώντας όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα».

Υπογράμμισε δε ότι θα εξαλειφθεί το πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που «οδήγησε έναν απροσδιόριστο αριθμό υπηκόων τρίτων χώρων, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νόμιμη αιτία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments