Ελλάδα

«Κόλαση» το κέντρο της Αθήνας – Τρεις συγκεντρώσεις μέσα στην ημέρα

«Κόλαση» το κέντρο της Αθήνας – Τρεις συγκεντρώσεις μέσα στην ημέρα
"Κόλαση" το κέντρο της Αθήνας: Δύσκολη η σημερινή ημέρα για όσους περνούν από το κέντρο της πόλης, καθώς είναι προγραμματισμένες τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις σε διάστημα 8 ωρών.

«Κόλαση» το κέντρο της Αθήνας: Το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11, η συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου στις 5 το απόγευμα και αυτή του ΠΑΜΕ στις 6:30 κάνουν την σημερινή ημέρα Γολγοθά για τους οδηγούς που περνούν από το κέντρο της πόλης.

Ημέρα διαδηλώσεων η σημερινή στην Αθήνα, μιας και μέσα σε 8 ώρες είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Αρχή με το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, η οποία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Όμως εκτός από το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο συγκεντρώσεις.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος, στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια με διακύβευμα το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Διαβάστε Eπίσης