Ελλάδα

“Κόλαση” το κέντρο της Αθήνας – Τρεις συγκεντρώσεις μέσα στην ημέρα

“Κόλαση” το κέντρο της Αθήνας – Τρεις συγκεντρώσεις μέσα στην ημέρα
"Κόλαση" το κέντρο της Αθήνας: Δύσκολη η σημερινή ημέρα για όσους περνούν από το κέντρο της πόλης, καθώς είναι προγραμματισμένες τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις σε διάστημα 8 ωρών.

“Κόλαση” το κέντρο της Αθήνας: Το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11, η συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου στις 5 το απόγευμα και αυτή του ΠΑΜΕ στις 6:30 κάνουν την σημερινή ημέρα Γολγοθά για τους οδηγούς που περνούν από το κέντρο της πόλης.

Ημέρα διαδηλώσεων η σημερινή στην Αθήνα, μιας και μέσα σε 8 ώρες είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Αρχή με το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, η οποία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Όμως εκτός από το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο συγκεντρώσεις.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος, στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια με διακύβευμα το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments