Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Είπε “όχι” στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί

Άρειος Πάγος: Είπε “όχι” στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί
Άρειος Πάγος: Η γυναίκα είχε ζητήσει να μην εκδοθεί στο Ιράν, καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και τη θανατική ποινή.

Άρειος Πάγος: Ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοση της Ιρανής μητέρας Σαραρέ Κχαντεμί στην χώρα της αποφάσισε το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το μεσημέρι της Τρίτης (29/10). Η ίδια είχε ζητήσει να μην γίνει έκδοση της στο Ιράν, καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και τη θανατκή ποινή. Άλλωστε, αυτή η τιμωρία προβλέπεται από τον νόμο του Ιράν για όσους Ιρανούς ζητήσουν άσυλο από άλλη χώρα, καθώς για το καθεστώς της Τεχεράνης αυτό ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Η Σαραρέ Κχαντεμί είχε ζητήσει να μην επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της η ίδια και το παιδί της ώστε να γλυτώσουν από τον δυνάστη άνδρα της, σε μια χώρα που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα. «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είχε αναφέρει τότε η 37χρονη, η οποία περιέγραψε την άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της αλλά και πως έφυγε από το Ιράν τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

Οι Αρειοπαγίτες έκριναν ότι η 37χρονη μητέρα δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί το αντίθετο. Η Ιρανή με το άκουσμα της απόφασης των Αρειοπαγιτών άρχισε να κλαίει με λυγμούς και ψέλλιζε «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ». Κατόπιν αυτών, διατάχθηκε η άρση της κράτησής και η αποφυλάκισή της, όπως είναι ευνόητο. Σημειώνεται πως η Ιρανή έχει υποβάλλει αίτημα στις ελληνικές αρχές για να της χορηγηθεί άσυλο στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments