Πολιτική

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Πέτσα – Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Πέτσα – Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης - Αλέξης Τσίπρας: Θα φέρω πρακτικά, θα αναιρέσετε

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην Ολομέλεια της  Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται με δριμύτητα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, επικαλούμενος δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο προκαλούν περισσότερα ατυχήματα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον χαρακτηρίζει «ψεύτη».

«Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι συστηματικά διαστρεβλώνει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Να καταθέσετε τώρα τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Περιμένω να τις καταθέστε τώρα. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα είπατε, ποτέ δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα, μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά συνέχεια μου δίνετε αφορμή να το κάνω. Το λιμενικό θα σώζει κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη θάλασσα όχι γιατί επιβάλλεται αλλά επειδή είναι ηθική υποχρέωση… Αν υπήρχε σοβαρό σύστημα επιτήρησης θαλασσίων συνόρων το ατύχημα με τη βάρκα θα είχε αποφευχθεί».

«Θα σας συμβούλευα να μην επικαλείστε πόσο καλά τα κάνατε όλα γιατί προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στη ΝΔ επειδή έρχεται σε σύγκρουση με πραγματικότητα. Λυπάμαιπου κάνατε κάποια αναφορά με υπονοούμενα για ένα ατύχημα που έγινε. Εσείς δεν πάσχετε από μετατραυματικό στρες αλλά από μετεκλογικό στρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήλπιζα ότι δεν θα είχατε τόσο χαμηλά το επίπεδο σήμερα λέγοντας φέρτε τα πρακτικά, θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Πέτσας και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα όσα είπατε περί ψεμάτων είτε θα τον στείλετε σπίτι του. Θα έχετε δύο επιλογές, να σταματήσετε αυτή την καραμέλα εσείς περί ψεμάτων και fake news να σταματήσετε αυτή την καραμέλα θα το κάνω τις επόμενες ώρες», ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.

Κατατέθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ δύο αποσπάσματα συνεντεύξεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

Στα πρακτικά της Βουλής κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τα οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός τον προκάλεσε να τα καταθέσει στη Βουλή. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

 Στέλιος Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα-Διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου

Για λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχετικά με τον καβγά μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

 «Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε μία δική μου δήλωση διαστρεβλώνοντας την. Την έκανα εδώ στο στούντιο. Όταν με ρώτησαν για το θέμα της δήλωσης Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες και στέλνει τραυματίες. Απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επίμαχη δήλωση του, την οποία χρησιμοποίησε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για να αποκρούσει την δήλωση Τσαβούσογλου.

«Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments