Πολιτική

Σι Τζινπίνγκ: Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη αντοχή και δούλεψαν σκληρά απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες

Σι Τζινπίνγκ: Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη αντοχή και δούλεψαν σκληρά απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες
Σι Τζινπίνγκ: Ο Κινέζος πρόεδρος έκανε λόγο για συνεργασία δύο μεγάλων πολιτισμών και όχι μόνο δύο χωρών κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σι Τζινπίνγκ: Για συνεργασία δύο μεγάλων πολιτισμών και όχι μόνο για συνεργασία δύο χωρών έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Σι, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, τόνισε ότι έχει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της συνεργασίας Κίνας–Ελλάδας, σημειώνοντας πως και οι δύο χώρες είναι υπερήφανες για την πολιτιστική κληρονομιά τους και αγωνίσθηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μία σύγχρονη χώρα.

O Κινέζος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ελλάδα «είναι κυρίαρχη ναυτιλιακή δύναμη και έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας». «Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη αντοχή και δούλεψαν σκληρά απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες» είπε ο Σι Τζινπίνγκ σημειώνοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα είναι σε φάση φάση μεταρρύθμισης «και οι λαοί μας ζητούν πιο στενές ανταλλαγές συνεργασίας». Ο πρόεδρος της Κίνας χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση στην οποία, όπως είπε, «καταλήξαμε ότι η σχέση μας θα προχωρήσει στο μέλλον καθώς θέλουμε μια μακροχρόνια προοπτική».

«Όσον αφορά τα εθνικά και επενδυτικά συμφέροντα εκατέρωθεν οι δύο χώρες θα συνεχίζουν να δείχνουν κατανόηση για καλύτερους δεσμούς, η Ελλάδα και η Κίνα είναι εταίροι εκ φύσεως» είπε ο Σι Τζινπίνγκ σημειώνοντας ότι η Κίνα θέλει να συνεχιστεί το διεθνές εμπόριο και να υπάρξουν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών. Αναφερόμενος στον ελληνικό πολιτισμό, επισήμανε την τεράστια συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό και πρόσθεσε ότι δύο μεγάλοι πολιτισμοί συναντώνται σήμερα, ο ελληνικός και ο κινεζικός, και τάχθηκε υπέρ της εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Επικαλούμενος τη φράση του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει», ο Κινέζος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο κόσμος γνωρίζει μία αλλαγή στην εποχή μας που δεν έχει γνωρίσει για αιώνες και κατέληξε εκφράζοντας την επιθυμία και την ελπίδα οι χώρες μας θα στηριχθούν στους αρχαίους πολιτισμούς τους για να προωθήσουν τις διαπολιτιστικές συναλλαγές με ανοιχτό μυαλό, καθώς οι δύο πολιτισμοί θα λάμπουν στη νέα εποχή.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γιώργος Γεννηματάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από κινεζικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο υπουργός Εμπορίου, καθώς και ανώτατα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Οι δηλώσεις των δύο Προέδρων και ακολούθως οι διευρυμένες συνομιλίες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μεγάλη αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου. Επίσης, σημειώνεται ότι οι Κινέζοι δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ και τεχνικοί που καλύπτουν την επίσκεψη του κ. Σι στην Αθήνα ξεπερνούν σε αριθμό τα 100 άτομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments