Πολιτισμός

Γλυπτά Παρθενώνα: Πανελλήνια επιτροπή για την επιστροφή τους – Πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών

Γλυπτά Παρθενώνα: Πανελλήνια επιτροπή για την επιστροφή τους – Πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών
Γλυπτά Παρθενώνα: Στην συγκρότηση πανελλήνιας επιτροπής επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενών προχωρά ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών.

Γλυπτά Παρθενώνα: «Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» συγκροτεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς.

Επειδή, όμως η επιτροπή αυτή θα είναι πολυμελής, θα συγκροτηθεί στη συνέχεια ολιγομελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει την ευθύνη συντονισμού του έργου της επιτροπής και εκτέλεσης των αποφάσεών της.

Παράλληλα θα συγκροτηθεί ομάδα ειδικών νομικών, για την παροχή νομικής κάλυψης σε σχέση με την διεκδίκηση των Γλυπτών.

Η «πληγή» της απόρροιας των γλυπτών του Παρθενώνα κρατά δεκαετίες, με όσες προσπάθειες έγιναν επί σειρά να πέφτουν στο «κενό». Τους τελευταίους μήνες οι δράσεις για την επιστροφή των μαρμάρων γιγαντώνονται σε συνάρτηση με τις όπως έχουν επιβεβαιωθεί άθλιες συνθήκες στις οποίες αυτά διατηρούνται στο Βρετανικό Μουσείο.

Θυμίζουμε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας ο Πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ εντυπωσιασμένος από τα γλυπτά στο μουσείο της Ακρόπολης τόνισε στις δηλώσεις του πως η Κίνα θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας της επιστροφής των μαρμάρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments