Κόσμος

Μεγάλη Βρετανία: «Καθαρό» προβάδισμα στον Μπόρις Τζόνσον δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Μεγάλη Βρετανία: «Καθαρό» προβάδισμα στον Μπόρις Τζόνσον δίνουν οι δημοσκοπήσεις
Μεγάλη Βρετανία: Μπρος ολοταχώς για τη νίκη βαδίζει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με νέες δημοσκοπήσεις να του δίνουν σαφές προβάδισμα έναντι των Εργατικών.

Μεγάλη Βρετανία: Προβάδισμα που πιθανότατα να εξασφαλίσει μέχρι και 50 έδρες κατέχει σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα των Συντηρητικών με επικεφαλής τον Μπόρις Τζόνσον. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας  πιθανολογείται πως θα εξασφαλίσει περί τις 349 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, κερδίζοντας 57, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Datapraxis, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Times.

Αντίθετα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί αναμένεται να χάσουν 30 έδρες και να καταλάβουν 213 έδρες, εάν το μοντέλο της έρευνας επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον και τους Συντηρητικούς, κερδισμένο από τις εκλογές θα βγει το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, που θα κερδίσει 14 έδρες και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα αναδειχθεί το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Το μοντέλο πρόβλεψης βασίσθηκε στην ενσωμάτωση στοιχείων που προέκυψαν από περίπου 270.000 συνεντεύξεις της εταιρείας You Gov. Την ίδια στιγμή, άλλη δημοσκόπηση της Deltapoll για την εφημερίδα Mail on Sunday δείχνει πως η διαφορά των Συντηρητικών με τους Εργατικούς μειώθηκε ελαφρά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το κόμμα του Τζόνσον συγκεντρώνει το 43% (δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες), ενώ οι Εργατικοί παραμένουν στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν πέντε μονάδες και φθάνουν το 16%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments