Ελλάδα

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ
Κατερίνη: Δεν τα κατάφερε η 29χρονη λεχώνα που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ από αντιβιοτικό - Έπαθε ανακοπή και εγκεφαλικό οίδημα.

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Είχε υποστεί αλλεργικό σοκ από αντιβιοτικό. Η άτυχη γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε της χορηγήθηκε αντιβιοτικό, στο οποίο όμως ήταν αλλεργική.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μέσα σε λίγη ώρα ο οργανισμός άρχισε να αντιδρά αρνητικά στο αντιβιοτικό, με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή και να οδηγηθεί στην εντατική. Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα, λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο αντιβιοτικό που της χορηγήθηκε.

Να υπενθυμίσουμε πως η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου είχε δηλώσει  “η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα περάσει και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί αν έχει υποχωρήσει το οίδημα”. Τελικά, δυστυχώς δε τα κατάφερε. Το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο πεθερός της άτυχης κοπέλας υποστήριξε ότι ήταν ξεκάθαρα σημειωμένο ότι η 29χρονη ήταν αλλεργική στην αντιβίωση που της χορηγήθηκε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η άτυχη κοπέλα δεν μεταφέρθηκε άμεσα σε άλλο νοσοκομείο αλλά νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης πριν να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στο νοσοκομείο Κατερίνης έπειτα από εντολή του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Την περαιτέρω διερεύνηση είχε ζητήσει από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments