Πολιτική

Λονδίνο: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη [vid]

Λονδίνο: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη [vid]
Λονδίνο: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη δεξίωση του παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Λονδίνο: Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, παρευρίσκονται στη δεξίωση του παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, με αφορμή την επετειακή σύνοδο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που γίνεται στο Λονδίνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του έφτασαν λίγο μετά τις 19:15 το απόγευμα (σ.σ. ώρα Ελλάδας) στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου τους υποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία παραθέτει δείπνο στους ηγέτες του ΝΑΤΟ. Για τη δεξίωση η Μαρέβα Γκραμπόβσκι επέλεξε να φορέσει ένα μακρύ φόρεμα, με σκούρα πράσινη απόχρωση.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού και της συζύγου του στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Στο περιθώριο της δεξίωσης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ, πίσω από τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

Αν και η επετειακή Σύνοδος του ΝΑΤΟ γίνεται σε τεταμένο κλίμα, εξαιτίας των διαστάσεων απόψεων μεταξύ των χωρών μελών, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ οι ηγέτες προσήλθαν με πιο χαλαρή διάθεση. Λίγη ώρα προτού πάνε στο παλάτι για τη δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπόρις Τζόνσον είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις κυρίως της Γαλλίας με την Τουρκία. Πάντως, οι ενστάσεις έγιναν ξεκάθαρες από νωρίς στο Λονδίνο. Ισως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών ήταν η τεταμένη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε εντυπωσιακή όπως πάντα η Μελάνια Τραμπ, με κίτρινο μαντό. Στη δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε το παρών και η Κέιτ Μίντλετον, δούκισσα του Κέμπριτζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments