Διεθνή

Αλβανία: Συλλήψεις για τα κτίρια που κατέρρευσαν από το σεισμό

Αλβανία: Συλλήψεις για τα κτίρια που κατέρρευσαν από το σεισμό
Αλβανία: Συνολικά 17 εντάλματα συλλήψεων για άτομα που ευθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό εκδόθηκαν στην Αλβανία.

Αλβανία: Η εισαγγελία του Δυρραχίου, μια από τις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές από το φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε 17 εντάλματα συλλήψεων για άτομα που ευθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού παρασύροντας στο θάνατο πολλούς ανθρώπους. Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομία του Δυρραχίου, 9 άτομα συνελήφθησαν και 8 καταζητούνται. Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι εισαγγελίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλους νομούς που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

Σχέδιο ανοικοδόμησης από τον φονικό σεισμό εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οργανώσει στα μέσα Ιανουαρίου στα Τίρανα μια διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση στην Αλβανία, η οποία επλήγη τον Νοέμβριο από έναν φονικό σεισμό, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θα οργανώσουμε μια διάσκεψη δωρητών στα μέσα Ιανουαρίου στα Τίρανα για την ανοικοδόμηση στην Αλβανία», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. «Χρειάζονται επενδύσεις για να προετοιμαστεί μια μακρά περίοδος ανοικοδόμησης», διευκρίνισε.

Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια διεθνής διάσκεψη διατυπώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να βοηθηθεί η Αλβανία να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σφοδρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους. Περίπου 5.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι πόλεις Δυρράχιο και Τουμάνι. Στην πρωτεύουσα Τίρανα, ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σχεδόν 70 πολυκατοικίες και 250 σπίτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments