Ελλάδα

Γι’ αυτό τον λόγο είναι αργία η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Γι’ αυτό τον λόγο είναι αργία η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων
Η 26η Δεκεμβρίου είναι υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους εδώ και δύο χρόνια.

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή η 26η Δεκεμβρίου, αποτελεί υποχρεωτική αργία από τον νόμο, αν και στην αρχή ήταν κάτι σαν έθιμο. Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο του 2017 είναι μια από τις έξι υποχρεωτικές αργίες μαζί με την 25η Μαρτίου, την Πρωτομαγιά, την Δευτέρα του Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, και την Ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα του 1966. Πιο συγκεκριμένα, η τότε υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την υπουργική απόφαση, που πρόσθετε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στις αργίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αργία στις 26 Δεκεμβρίου είναι ξενόφερτο έθιμο και προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία, όπου πολλοί θα την γνωρίζουν από το ποδόσφαιρο ως «Boxing Day». Το έθιμο της Βρετανίας λέει πως την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, οι ταχυδρόμοι, οι υπηρέτες, οι έμποροι κ.α. λαμβάνουν ένα «Christmas Box», ένα δώρο για τις υπηρεσίες τους την χρονιά που πέρασε. Έτσι επικράτησε η «Boxing day» που είναι επίσημη αργία.

Βέβαια, εδώ και αρκετά χρόνια η «Boxing Day» αποτελεί την ημέρα έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, μια αργία δηλαδή των εμπόρων που ουσιαστικά μετατράπηκε σε έθιμο στρατηγικής πωλήσεων. Ωστόσο, αφού πρόκειται για επίσημα αναγνωρισμένη αργία, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments