Διεθνή

Βερολίνο: “Όχι” στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Βερολίνο: “Όχι” στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά
Βερολίνο: Δεν θα επιτραπεί η χρήση πυρετεχνημάτων κατά την έλευση του νέου έτους

Βερολίνο: Για πρώτη φορά οι αρχές στο Βερολίνο καθιερώνουν ζώνες ασφαλείας και ανακοινώνουν ότι το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα απαγορευτούν τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου αλλά και στον πολυσύχναστο και γνωστό δρόμο Αλεξάντερπλατζ.  Η απόφαση αυτή έρχεται να σπάσει μια παράδοση ετών, αλλά η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση. Σύμφωνα με αυτή το 57% των Γερμανών, θεωρεί ότι η παράδοση με τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να αποφεύγεται πλέον για δύο κυρίως λόγους :για περιβαλλοντικούς λόγους όπως και για λόγους ασφαλείας.

Η δημοσκόπηση της «Yougov» έδειξε ότι, μόνο το 36% των Γερμανών τάσσονταν κατά της απόφασης των αρχών του Βερολίνου, ενώ το 7% των πολιτών δεν ήταν σίγουρο. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «n-tv», το Βερολίνο κάνει τώρα αυτό το βήμα και για πρώτη φορά, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημιουργεί αρκετές ζώνες χωρίς πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Με το μέτρο αυτό, οι γερμανικές αρχές ευελπιστούν να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια υποκινούμενα από ομάδες νεαρών σε βάρος αστυνομικών αλλά και  τραυματισμούς, αφού κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τραυματίζονται από τη  χρήση κροτίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο δήμος του Μονάχου προσανατολίζεται σε μία τέτοια απόφαση:την πιθανή καθιέρωση ζωνών απαγόρευσης για πυροτεχνήματα για τους ακόλουθους λόγους:

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης,
  • ο θόρυβος
  • η περιβαλλοντική ρύπανση
  • η απειλή των ατόμων που βρίσκονται τριγύρω
  • η μη τήρηση των τυπωμένων οδηγιών ασφαλείας
  • η τεράστια ποσότητα των υπολειμμάτων σκουπιδιών.

Δείτε τι είχε γίνει την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2018

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments