Ελλάδα

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Μαλακάσα – Κόλλησε ασθενοφόρο πριν τα διόδια Αφιδνών

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Μαλακάσα – Κόλλησε ασθενοφόρο πριν τα διόδια Αφιδνών
Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Ακινητοποιημένα παραμένουν εδώ και αρκετή ώρα τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο έξω από το στρατόπεδο εξαιτίας της «Ζηνοβίας». Έκλεισε η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και κόλλησε ασθενοφόρο.

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό, με τη “Ζηνοβία” να σαρώνει τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ένας άγνωστος αριθμός οχημάτων έχει εγκλωβιστεί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Μαλακάσα. Η Πυροσβεστική σημειώνει πως πιθανότατα δεν μπορούν να κινηθούν λόγω συσσώρευσης υδάτων στο σημείο ενώ αναφορές έκαναν λόγο πως κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών η κατάσταση είναι απελπιστική. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα με τους εκατοντάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους. Μάλιστα, έχει κλείσει και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δημιουργώντας προβλήματα, αφού ένα ασθενοφόρο που χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσει είχε μείνει καθηλωμένο στο σημείο για αρκετή ώρα.

Η χιονόπτωση είναι συνεχής από το Μαρτίνο μέχρι και την Υλίκη, όπου εδώ και ώρες δίνεται πραγματική μάχη με τα καιρικά φαινόμενα ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική Οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Παράλληλα, υπάρχουν ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Υλίκης. Τα μεγάλα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στη δεξιά λωρίδα, έτσι ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ στην αριστερή.

Το μεσημέρι πάνω από 20 λεωφορεία είχαν ακινητοποιηθεί από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Από αυτά, πέντε λεωφορεία βρίσκονται σε μοτέλ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα 15 στην περιοχή της Λαμίας. Πρόκειται για λεωφορεία που βρέθηκαν στην Εθνική Οδό πριν δοθεί εντολή με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Από το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά σε περιόδους όπου υπήρχε η ύφεση της χιονόπτωσης. Επίσης, πολλά προβλήματα εντοπίζονται και από τα διόδια της Θήβας μέχρι και το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ στο εθνικό δίκτυο κυκλοφορούν μόνο ΙΧ, καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε φορτηγά και σε λεωφορεία.

Την ίδια ώρα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει πως «δεν έχουμε ούτε ένα αποκλεισμένο χωριό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτά όλα τα δίκτυα». Όπως η ίδια σημειώνει: «καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση η οποία ταλαιπωρεί ορισμένες περιοχές από χθες. Από χθες το απόγευμα όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς, μηχανήματα των δήμων μαζί με μισθωμένα ιδιωτικά μηχανήματα δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό».

Χιόνισε για πρώτη φορά στη Σύμη.

Η «Ζηνοβία» έπληξε και την ακριτική Σύμη, καθώς, σύμφωνα με κατοίκους, για πρώτη φορά «ντύθηκε» στα λευκά το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων. Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται περί τα 12 μίλια ΒΔ της Ρόδου, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ.. Απέχει 255 μίλια από τον Πειραιά, περίπου 27 μίλια ανατολικά από τη Νίσυρο και 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments