Ελλάδα

“Χαμός” για το σχόλιο του Χρήστου Χωμενίδη για τον Θάνο Μικρούτσικο

“Χαμός” για το σχόλιο του Χρήστου Χωμενίδη για τον Θάνο Μικρούτσικο
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του συγγραφέα, Χρήστου Χωμενίδη για τον Θάνο Μικρούτσικο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Στον Θάνο Μικρούτσικο και τον “Σταυρό του Νότου” αναφέρθηκε εκτενώς ο συγγραφέας και πεζογράφος, Χρήστος Χωμενίδης μέσω της στήλης του στα “ΝΕΑ” στο φύλλο του Σαββάτου. Ο Χρήστος Χωμενίδης έδωσε έναν διαφορετικό τόνο από αυτόν που θα περίμεναν όλοι μετά το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικο, αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική.

Σε ένα από τα αποσπάσματα του κειμένου του μάλιστα ο Χρήστος Χωμενίδης αναφέρει πως ο Θάνος Μικρούτσικος “βροντούσε το πιάνο φορώντας κασκέτο καπετάνιου και το κοινό μύριζε στα σινιέ του ρούχα το ψαρόλαδο. Όταν πάλι άλλαζε σκοπό και τραγουδούσε «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη”. Κατά γενική ομολογία το άρθρο του έχει σηκώσει “θύελλα” αντιδράσεων με πολλούς επώνυμους ή μη να του απαντούν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης κατηγορώντας τον για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τον εκλιπόντα, Θάνο Μικρούτσικο.

«Ο Θάνος Μικρούτσικος βροντούσε το πιάνο φορώντας κασκέτο καπετάνιου και το κοινό μύριζε στα σινιέ του ρούχα το ψαρόλαδο. Όταν πάλι άλλαζε σκοπό και τραγουδούσε «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη!», οι αποκάτω αφηνίαζαν, έτοιμοι έμοιαζαν να ξεπαρκάρουν τα τσερόκι τους και να πάνε να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Μιλάμε για μαζική παραίσθηση, η οποία οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία όχι μόνο του κράτους αλλά και της κοινωνίας» αναφέρει σε ένα από τα σημεία του κειμένου του ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Αντίδραση στο κείμενο υπήρχε και από την Έλενα Ακρίτα, με την εξίσου αρθρογράφο να παρουσιάζει μέσω του προσωπικού της Facebook το απόσπασμα δίνοντας το στη δημοσιότητα και στην ευχέρεια όλων των ακολούθων της να το σχολιάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments