Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Παραμένει το πρόβλημα του Financial Fair Play

ΠΑΟΚ: Παραμένει το πρόβλημα του Financial Fair Play
ΠΑΟΚ: Οι πρωταθλητές δεν έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του Financial Fair Play και αυτό τους δένει τα χέρια στα μεταγραφικά.

ΠΑΟΚ: Στα χρόνια που ο “δικέφαλος του Βορά” ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη έχουν μπει πολλά εκατομμύρια στο ταμείο του συλλόγου. Ο γνωστός επιχειρηματίας δεν δίστασε ποτέ να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τρύπες. Φυσικά αυτές είχαν δημιουργηθεί από κάποιες λάθος επιλογές. Αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ξόδευε πολλά χρήματα χωρίς να έχει ανάλογα έσοδα. Πριν από μερικά χρόνια δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το αφεντικό της ομάδας θα έκανε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όλα θα τελείωναν εκεί. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή των ομάδων το Financial Fair Play. Μπορεί ομάδες σαν την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι να το έχουν…ντριμπλάρει, αλλά στην περίπτωση μιας Ελληνικής ομάδας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν πουλάει, δεν αγοράζει

Όταν μια ομάδα έχει πρόβλημα με το FFP τότε δυσκολεύεται να κάνει μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποια μεγάλη πώληση προκειμένου να δείξει ότι έχει έσοδα. Το πρόβλημα δεν τελειώνει σε μια μεταγραφική περίοδο. Σε περίπτωση που οι πρωταθλητές δεν συμμορφωθούν, δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Μίσιτς, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορεί γιατί δεν έχει πουλήσει κάποιον ποδοσφαιριστή. Οι Γιαννούλης, Πέλκας, Λημνιός και Ελ Καντουρί μπορούν να φέρουν μια καλή πρόταση, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments