Κόσμος

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δύο μέρες ζήτησε ο Χαλίφα Χαφτάρ για να συζητήσει τη συμφωνία της Μόσχας

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δύο μέρες ζήτησε ο Χαλίφα Χαφτάρ για να συζητήσει τη συμφωνία της Μόσχας
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ζήτησε δύο ημέρες για να συζητήσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μόσχα.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Το τελικό κείμενο της συμφωνίας επιτεύχθηκε στη Μόσχα, αλλά ο στρατάρχης Χαφτάρ ζήτησε δύο ημέρες για να το συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), πριν το υπογράψει, όπως ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους το ρτωσικό υπουργείο Άμυνας. «Ο  διοικητής  του ΛΕΣ στρατάρχης Χάφταρ είδε θετικά το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όμως πριν από την υπογραφή του ζήτησε δύο εικοσιτετράωρα για να συζητήσει το κείμενο με τους ηγέτες των φυλών που υποστηρίζουν τον ΛΕΣ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Το ρωσικό υπουργείο υπενθύμισε ότι το σχέδιο της τελικής συμφωνίας έχει υπογραφεί από τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαέζ Σάρατζ και από τον πρόεδρο του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ Αλ-Μίσρι. 

Τέλος το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσέθεσε ότι η  συνεργασία που άρχισε στην ρωσική πρωτεύουσα θα συνεχισθεί «καθώς ο όγκος των συσσωρευμένων ενδολιβυκών προβλημάτων απαιτεί επίπονη  δουλειά όσον  αφορά  στην διαμόρφωση  σταθμισμένων και αμοιβαία αποδεκτών για όλες τις πλευρές αποφάσεων». Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει εξάλλου από τη Μόσχα πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  διαβεβαίωσε ότι η χθεσινή συνάντηση στη Μόσχα των δύο Λίβυων αντιπάλων κατέληξε «στην σύναψη μιας κατ’αρχήν συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων για να διατηρηθεί και να παραταθεί επ’ αόριστον η κατάπαυση των εχθροπραξιών».     

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play