Διεθνή

Ζαν Πολ Γκοτιέ τίτλοι τέλους: Το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής πραγματοποιείται στο Παρίσι

Ζαν Πολ Γκοτιέ τίτλοι τέλους: Το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής πραγματοποιείται στο Παρίσι
Ζαν Πολ Γκοτιέ τίτλοι τέλους: O γνωστός σχεδιαστής πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

Ζαν Πολ Γκοτιέ τίτλοι τέλους: O γνωστός σχεδιαστής πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, με τον ίδιο να αναφέρει πως στη συνέχεια θα εξερευνήσει άλλους ορίζοντες.

Ειδικότερα, το “enfant terrible” της βιομηχανίας της μόδας θα υποκλιθεί για τελευταία φορά στην πασαρέλα με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής στο Θέατρο Σατλέ, έπειτα από 50 χρόνια καριέρας και θα ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ με τον θρυλικό οίκο μόδας του. Ο 67χρονος Γάλλος σχεδιαστής, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν, απέκτησε τον τίτλο “του κακού παιδιού” από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες στη δεκαετία του 1980.

Ίδρυσε την εταιρεία του το 1976 και άρχισε να ασχολείται με την υψηλή ραπτική το 1997. Το 2011 πούλησε τον οίκο μόδας του στον καταλανικό όμιλο Puig και το 2015 έβαλε τέλος στα ντεφιλέ για ρούχα «pret a porter», ενώ είναι ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο κορσές που φόρεσε η Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου ή τα κοστούμια σαν στολή ναύτη.

Το 1993 μάλιστα έβγαλε την Μαντόνα γυμνόστηθη σε επίδειξή του. Ο Γκοτιέ είναι ο μόδιστρος που ανέβασε στην πασαρέλα την προσωπική του φίλη Ντίτα Φον Τιζ, την Αμερικανίδα βασίλισσα του μπουρλέσκ, την οποία έντυσε πεταλούδα. Εκείνος που χρησιμοποίησε ως μοντέλο του την “μούσα του Αλμοδόβαρ”, την ισπανίδα ηθοποιό Ρόσι ντε Πάλμα, και που έβαλε τα μοντέλα του να χορεύουν ιρλανδέζικους παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της γκάιντας.

O Γκοτιέ εισήγαγε εξάλλου τις φούστες για άνδρες το 1984–καθώς για εκείνον «ένας άνδρας δεν φέρει την αρρενωπότητά του στα ρούχα του, ο ανδρισμός βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του». Επιπλέον, εκείνος συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτό το τατουάζ από τις μάζες και σχεδίασε για τον κινηματογράφο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments