Πολιτισμός

Γερμανία έκθεση: Το έργο του Πέτερ Λίντμπεργκ σε έκθεση στο Ντίσελντορφ

Γερμανία έκθεση: Το έργο του Πέτερ Λίντμπεργκ σε έκθεση στο Ντίσελντορφ
Γερμανία έκθεση: Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Πέτερ Λίντμπεργκ, μία έκθεση που επιμελήθηκε ο ίδιος πέρσι, εγκαινιάζεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον Φεβρουάριο.

Γερμανία έκθεση: Η έκθεση με 140 φωτογραφίες, κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 του θρυλικού φωτογράφου μόδας και τίτλο “ Peter Lindbergh: Untold Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τέχνης Kunstpalast φωτίζει το κολοσσιαίο έργο του και περιλαμβάνει τα εξώφυλλά του σε μηνιαία περιοδικά όπως το Vogue, το Harper’s Bazaar, το Interview και το W Magazine. Ένα πορτρέτο του 1988 των Μικαέλα Μπέρκου, Λίντα Εβαντζελίστα και Κίρστεν Όουεν ντυμένες μοναχές, μία γυμνή φωτογραφία της Κάρεν Έλσον του 1997 στο Λος Άντζελες και μία φωτογραφία του 2012 της Κεράλι Γιένσεν στο Παρίσι περιλαμβάνονται στα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση που είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες και διαρθρωμένη με χρονολογική σειρά.

Συνδεδεμένος με τη Γερμανία ο φωτογράφος

Ο γεννημένος στην Πολωνία φωτογράφος έχει μακρά ιστορία με τη Γερμανία, καθώς πέρασε την παιδική του ηλικία στο Ντούισμπουργκ. Εργάστηκε ως διακοσμητής βιτρίνας, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου στις αρχές της δεκαετίας του ’60, έζησε στη συνέχεια για ένα χρόνο στην Αρλ της Γαλλίας και μετά στην Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική. Το 1971, ο Λίντμπεργκ μετακόμισε στο Ντίσελντορφ για να ασχοληθεί με τη φωτογραφία, δουλεύοντας για δύο χρόνια ως βοηθός του Γερμανού φωτογράφου Χανς Λουξ, προτού ανοίξει το δικό του στούντιο το 1973.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments