Ελλάδα

Αιγαίο φράγμα: Η Ελλάδα φτιάχνει πλωτή κατασκευή για τη διακοπή ροών μεταναστών

Αιγαίο φράγμα: Η Ελλάδα φτιάχνει πλωτή κατασκευή για τη διακοπή ροών μεταναστών
Αιγαίο φράγμα: Το φράγμα θα είναι μήκους 2,7 χιλιομέτρων και θα εξέχει 50 εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας - Την είδηση για το πλωτό φράγμα μετέδωσε το Associated Press.

Αιγαίο φράγμα: Πλωτό φράγμα στο Αιγαίο θέλει να βάλει η κυβέρνηση, η οποία θέλει να εμποδίσει τους μετανάστες που έρχονται από τις κοντινές τουρκικές ακτές. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press και του δημοσιογράφου Derek Gatopoulos, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε με διαγωνισμό ιδιώτες εργολάβους να προμηθεύσουν έναν πλωτό φράκτη μήκους 2,7 χιλιομέτρων εντός τριών μηνών. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τοποθετηθεί το φράγμα.

Κατά το Associated Press, το πλωτό φράγμα θα εξέχει 50 εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας και θα έχει φωτοσήμανση. Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά το κόστος για το φράγμα στα 500.000 ευρώ, που περιλαμβάνει και το κόστος συντήρησής του για τέσσερα χρόνια. Την προκήρυξη του διαγωνισμού επιβεβαίωσε και το newsit.gr μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Άμυνας. Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ.

Το φράγμα δε θα έχει στρατιωτικές προδιαγραφές

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη – κι επισημαίνεται από το Associated Press- το πλωτό φράγμα θα κατασκευαστεί με “μη στρατιωτικές προδιαγραφές” και θα έχει τα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να φέρει εις πέρας την αποστολή ελέγχου της προσφυγικής κρίσης.

Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, είπε πως η διαδικασία για το φράγμα εκτελείται από το Υπουργείο Άμυνας αλλά για πολιτική και όχι στρατιωτική χρήση, διαδικασία που είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για την προμήθεια υλικών για τους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments