Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κοροναϊός: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα

Θεσσαλονίκη κοροναϊός: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα
Θεσσαλονίκη κοροναϊός: Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα του κοροναϊού - Στο Ινστιτούτο Παστέρ έχει σταλεί το δείγμα για εξακρίβωση.

Θεσσαλονίκη κοροναϊός: Το απόγευμα της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στη Θεσσαλονίκη, όταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εισήχθη ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού. Αυτό είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Παντελιάδης, διοικητής του νοσοκομείου, είπε ότι πρόκειται για άντρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Το όλο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ασθενής και το δείγμα που λήφθηκε έχει ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Μέχρι αύριο θα έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα.

Να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments