Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδι σε αραβική χερσόνησο: Οικονομική συνεργασία με στόχο τις επενδύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδι σε αραβική χερσόνησο: Οικονομική συνεργασία με στόχο τις επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την πρόθεσή του για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία: Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει το απόγευμα της Κυριακής, 2 Φεβρουαρίου, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με τους αξιωματούχους των δύο χωρών. Όπως είναι γνωστό οι δύο χώρες διαθέτουν από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον πλανήτη, για αυτό το λόγο απώτερος σκοπός του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Στις συναντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του, να προχωρήσει με ταχύτητα η εξομάλυνση όλων των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών που θα επισκεφθεί. Άλλωστε μέσα από την περιφερειακή συνεργασία περνά και η εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας, την ώρα που οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο είναι συνεχείς και απαιτούν συντονισμό.

Πάντως από τη στενότερη οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες αυτές, αναμένεται να βγουν ωφελημένες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα αναπτυξιακά και κατασκευαστικά project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην αραβική χερσόνησο θα συνοδεύσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως, είναι ήδη εμφανή τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα τόσο για την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές όσο και σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην αραβική χερσόνησο – Κλείνει ένας κύκλος επενδυτικών ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο τον κόσμο

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud. Στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση και γεύμα (με αντιπροσωπείες) με τον Βασιλέα Salman bin Abdulaziz Al Saud και συνάντηση με τον Διοικητή (Governor) Yasir Al-Rumayyan του Public Investment Fund.

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Εκεί θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan και με τον Διάδοχο Θρόνου Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Εκτός από τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, μαζί με τον Πρωθυπουργό θα βρίσκονται στην αποστολή, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments