Τεχνολογία

Τι σημαίνει το “i” στο iPhone

Τι σημαίνει το “i” στο iPhone
Πως είχε εξηγήσει ο Στιβ Τζομπς την ύπαρξη του "i" στον πρώτο iMac υπολογιστή της Apple;

Το iPhone είναι ένα από τα πιο πετυχημένα smartphones όλων των εποχών. Οι πωλήσεις του ζαλίζουν. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν κυκλοφορεί νέο μοντέλο iPhone, εξαντλείται μετά από λίγες μόνο ημέρες. Ανάλογη επιτυχία έχουν σημειώσει και τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, όπως τα iPad, iPod και iMac.

Πολλοί έχουν παρατηρήσει πως το «i» φιγουράρει στα περισσότερα προϊόντα της Apple, από το iPhone μέχρι τα iTunes.  Το γράμμα αυτό σηματοδότησε τα περισσότερα προϊόντα της Apple, μία από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες, από την κυκλοφορία του iMac το 1998. Στην παρουσίαση του πρώτου iMacn, ο Στιβ Τζομπς είχε εξηγήσει τη σύνδεση μεταξύ του «i» και «Mac».

«Το iMac προέρχεται από τον γάμο του ενθουσιασμού του Internet με την απλότητα του Macintosh. Με αυτό στοχεύουμε στη νούμερο 1 χρήση που μας λένε ότι θέλουν οι καταναλωτές από τον υπολογιστή τους, η οποία είναι πρόσβαση στο Internet απλά και γρήγορα», ανέφερε ο Στιβ Τζομπς.

Οι υπόλοιπες ερμηνείες του «i» στην Apple

Βέβαια το «i» δεν σημαίνει μόνο Internet. Μέσω slide, ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε και τις υπόλοιπες ερμηνείες του “i”που εκπροσωπούν την Apple: individual (ατομικό), instruct (διδάσκω), inform (πληροφορώ), inspire (εμπνέω). Εκ τότε το «i» έγινε σήμα κατατεθέν της Apple και κοσμεί ακόμη προϊόντα της εταιρείας, όπως το iPhone. Ωστόσο, έχει χάσει την αρχική του λάμψη, καθώς αρκετά νέα προϊόντα (Apple TV, Apple Watch) έχουν απαλλαχθεί από αυτό καθώς πλέον η σύνδεση στο Internet θεωρείται δεδομένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments