Διεθνή

Νέος Κορονοϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος της επιδημίας για την Ευρώπη

Νέος Κορονοϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος της επιδημίας για την Ευρώπη
Νέος Κορονοϊός: Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως.

Ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του covid – 19 στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν. Ο 89χρονος Κινέζος που κατέληξε στη Γαλλία είναι “ο πρώτος νεκρός (από τον κορονοϊό) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη“, υπογράμμισε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα. Η επιδημία έχει σκοτώσει σχεδόν 1.400 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κορονοϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Επαναπατρίζονται οι Αμερικανοί που επιβαίνουν στο Diamond Princess

Υπενθυμίζεται πως επαναπατρίζονται ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στο προσβεβλημένο από τον κορονοϊό κρουαζιερόπλοιο Dimond Princess. Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται εδώ και μέρες σε καραντίνα στα νερά της Ιαπωνίας, λίγο έξω από το Γιοκοχάμα και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Σε περίπου 380 πολίτες θα προσφερθούν θέσεις σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον επαναπατρισμό κάποιων εκ των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως ανέφερε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Όσοι επαναπατριστούν αναμένεται να φθάσουν στις ΗΠΑ αύριο, Κυριακή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τον Χένρι Γουόκ, διευθυντή του τμήματος που αρμόδιο για την προετοιμασία των υγειονομικών αρχών και τις νεοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments