Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου

Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου
Βόρεια Μακεδονία: Εκλογές στη γειτονική χώρα τον Απρίλιο.

Βόρεια Μακεδονία: Διαλύθηκε σήμερα τo βράδυ η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες δρομολογούνται για τις 12 Απριλίου. Υπέρ της διάλυσης του Σώματος τάχθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της χώρας.

Αύριο, ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι αναμένεται να προκηρύξει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές για την 12η Απριλίου. Την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχε ζητήσει τον περασμένο Οκτώβριο ο τότε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά την άρνηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία.

Αποπέμφθηκε η υπουργός που ανήρτησε πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο πινακίδα στην οποία αναγράφεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής, ανέφερε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της να επαναφέρει την «επίμαχη» πινακίδα, παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με γειτονικές χώρες, όπως και την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments