Ελλάδα

Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: “Χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι”

Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: “Χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι”
Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή στον Βύρωνα. Τι λέει το ίδιο το θύμα.

Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση του μαθητή στον Βύρωνα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Τα λόγια του νεαρού συγκλονίζουν: «Περνούσε ένας – ένας και με πατούσε στο κεφάλι» αναφέρει. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, ο 17χρονος εμφανίστηκε με κολάρο στο λαιμό και νάρθηκα στη μύτη. «Με είχαν κυκλώσει και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Προσπάθησα να αμυνθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο με τόσα άτομα να κάνεις κάτι», είπε.

«Τραγικό ήταν ότι συνέχισαν να με χτυπούν, πιο δυνατά, όταν έπεσα κάτω. Χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Υπήρχαν κάποια χτυπήματα στο σώμα μου, αλλά είχαν επικεντρωθεί εκεί», πρόσθεσε.

«Θέλω να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται», κατέληξε ο νεαρός. Ο πατέρας του μιλώντας στην ίδια εκπομπή υπογράμμισε: «Έστω και μισό λεπτό ακόμα να συνεχίζονταν τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία». Από την άλλη, η μητέρα του 17χρονου ανέφερε ότι η μητέρα ενός εκ των φερόμενων δραστών ζήτησε συγγνώμη.  Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστική έκθεση για τον 17χρονο που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο ίδιο του το σχολείο, σε Λύκειο του Βύρωνα, φέρνει στο φως όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης, όταν 17 άτομα του είχαν στήσει καρτέρι στην αυλή και τον γρονθοκόπησαν άγρια. Νωρίτερα, ο μαθητής είχε προστατεύσει τη μικρότερη αδερφή του που έπεφτε καθημερινά θύμα bullying.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, τα τραύματα του παιδιού έγιναν με αμβλύ όργανο δηλαδή με σιδηρογροθιά και με κλειδιά.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Καλαϊτζίδης, στο protothema.gr: «Το παιδί από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του. Υπάρχει σκίσιμο κάτω από το αριστερό του μάτι, ένα βαθύ κόψιμο που για χιλιοστά δεν έχασε το μάτι του. Είναι φριχτό αυτό που του έκαναν και μιλάμε ότι από τα 17 άτομα που του επιτέθηκαν οι μισοί ήταν μαθητές και οι άλλοι μισοί εξωσχολικοί. Και προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι πώς μπήκαν οι εξωσχολικοί μέσα στο σχολείο και επιτέθηκαν άγρια στον 17χρονο.

Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχει ένα μελανιασμένο κεφάλι με τραύματα και είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Με ποια ψυχολογία αυτό το παιδί θα καθίσει να διαβάσει για να περάσει; Η οικογένειά του έχει σοκαριστεί από τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της. Οι καθηγητές ήταν παρόντες στο περιστατικό και πιστεύω ότι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το περιστατικό αυτό. Είναι ένα άσχημο συμβάν και θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments