Διεθνή

Βρετανία καταιγίδα Ντένις: Αναστάτωση στις μεταφορές – Σε 48 ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε ένα μήνα

Βρετανία καταιγίδα Ντένις: Αναστάτωση στις μεταφορές – Σε 48 ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε ένα μήνα
Βρετανία καταιγίδα Ντένις: Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος εκατοντάδες συναγερμοί για πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν, ιδιαίτερα στη νότια Ουαλία, ενώ πέντε από αυτούς χαρακτηρίζονται σοβαροί στη δυτική Αγγλία.

Βρετανία καταιγίδα Ντένις: Η καταιγίδα Ντένις άφησε το στίγμα της στη Βρετανία με ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου να παραμένουν πλημμυρισμένες, ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2020 στις χερσαίες μεταφορές. Σημειώνεται πως σε ορισμένα μέρη της χώρας, έπεσε μέσα σε 48 ώρες όση βροχή πέφτει συνήθως σε έναν μήνα. Ειδικότερα, εκατοντάδες συναγερμοί για πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν, ιδιαίτερα στη νότια Ουαλία, ενώ πέντε από αυτούς χαρακτηρίζονται σοβαροί στη δυτική Αγγλία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υπογράμμισε το ρεκόρ συναγερμών με τον αριθμό να ανέρχεται σε πεντακόσιοι ενενήντα τέσσερις όπου σημειώθηκαν σε μια ζώνη από τη νότια Σκωτία μέχρι την Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία) πληγεί σκληρά από τις πλημμύρες μετά το πέρασμα της καταιγίδας Κιάρα, πριν από μερικές ημέρες.

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (MET) κήρυξε κόκκινο συναγερμό  στις 16 Φεβρουαρίου για τη νότια Ουαλία εξαιτίας βροχοπτώσεων που συνδέονται με την καταιγίδα Ντένις

Αυτό το επίπεδο συναγερμού αφορά «επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες» που δημιουργούν «κίνδυνο θανάτου», κίνδυνο να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημιές στις υποδομές. «Καλούμε τους ανθρώπους να προσέχουν και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους», δήλωσε ο Τζέρεμι Παρ, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών στους κόλπους του ουαλικού κυβερνητικού οργανισμού που είναι αρμόδιος για τους φυσικούς πόρους.

Εκατοντάδες πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο ή που αναχωρούσαν απ’ αυτό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσαν οι εταιρείες British Airways και EasyJet, όμως η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται. Πάντως η κυκλοφορία των τρένων δεν είχε αποκατασταθεί ακόμη σε μερικές περιοχές και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ρόδερχαμ (βορειοανατολικά) έκλεισε μέχρι και αύριο, 18 Φεβρουαρίου εξαιτίας των πλημμυρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments